Persondatapolitik

GEORG JENSEN – PERSONDATAPOLITIK 

Hos Georg Jensen A/S (”Georg Jensen”, ”vi”, ”os” eller ”vores”) prioriterer vi fortrolighed og datasikkerhed højt.   

Som dataansvarlig ønsker vi at skabe fuld gennemsigtighed omkring vores behandling af personoplysninger, og derfor har vi i denne persondatapolitik beskrevet vores behandling af personoplysninger om dig i en række forskellige sammenhænge, hvor du er i kontakt med os. Du kan orientere dig om de forskellige sammenhænge via overskrifterne nedenfor.  

Vi beder dig venligst læse persondatapolitikken, inden du afgiver dine personoplysninger til Georg Jensen. 

1. DATAANSVARLIG OG KONTAKTOPLYSNINGER
2. HVIS DU BESØGER VORES HJEMMESIDE
3. HVIS DU TILMELDER DIG VORES NYHEDSBREV(E) ELLER DELTAGER I KONKURRENCER, UNDERSØGELSER ELLER LIGNENDE KAMPAGNER
4. HVIS DU TILMELDER DIG GEORG JENSEN KUNDEKLUB, MIT GEORG JENSEN
5. HVIS DU SØGER JOB HOS GEORG JENSEN
6. HVIS DU ER LEVERANDØR, SAMARBEJDSPARTNER, INFLUENCER MV.
7. HVIS DU BESØGER VORES FYSISKE LOKALITETER
8. HVIS DU BESØGER VORES PROFILER PÅ SOCIALE MEDIER
9. OVERLADELSE TIL DATABEHANDLERE OG VIDEREGIVELSE TIL ANDRE DATAANSVARLIGE
10. DINE RETTIGHEDER
11. SPØRGSMÅL OG KLAGE

 

1. DATAANSVARLIG OG KONTAKTOPLYSNINGER

Den dataansvarlige for dine personoplysninger er: 

Georg Jensen A/S
Adresse: Søndre Fasanvej 7, 2000 Frederiksberg
CVR-nr.: 26573645
E-mail: onlinestore@georgjensen.com 
Telefonnummer: +45 38 14 90 44 

Dataansvaret kan formelt set være placeret hos et af vores datterselskaber, hvilket i disse tilfælde vil være beskrevet under de enkelte afsnit nedenfor.

2. HVIS DU BESØGER VORES HJEMMESIDE

Når du besøger vores hjemmeside (www.georgjensen.com/da-dk), behandler vi personoplysninger om dig i en række forskellige situationer.  

Du skal være mindst 16 år gammel for at bruge hjemmesiden og for at udlevere dine personoplysninger til Georg Jensen. Georg Jensen foretager ikke en bevidst indsamling eller opbevaring af personoplysninger fra børn under 16 år, og ingen dele af denne hjemmeside er designet med et formål om at tiltrække børn. Hvis det konstateres, at et barn under 16 år har indsendt personoplysninger til Georg Jensen, vil disse oplysninger som udgangspunkt blive slettet. 

Vores hjemmeside kan indeholde links til andre hjemmesider eller til integrerede hjemmesider. Vi er ikke ansvarlige for indholdet af andre selskabers hjemmesider eller deres praksis i forbindelse med behandling af personoplysninger. Når du besøger andre websites, opfordres du til at læse indehaverens politik med hensyn til beskyttelse af personoplysninger samt andre relevante politikker.

2.1 Cookies

Vi anvender cookies på vores hjemmeside og behandler i den forbindelse dine personoplysninger.  

Typer af personoplysninger 

  • IP-adresse
  • Browserhistorik
  • Information om din brug af vores hjemmeside, herunder klikadfærd 

Formålene med behandlingen 

  • Til at forbedre hjemmesidens brugervenlighed og personliggøre hjemmesiden til dig 
  • Til at analysere brugen af vores hjemmeside og indsamle statistik om besøgende
  • Til administration, vedligehold og udvikling af hjemmesiden, herunder de funktioner der er forbundet med e-handel
  • Til at målrette reklamekampagner fra os og tredjeparter
  • Til anden markedsføring, fx tilpasning af vores markedsføringsmateriale, herunder nyhedsbreve 

Behandlingsgrundlag
Georg Jensen behandler dine personoplysninger på nedenstående grundlag:

  • Samtykke: Vi baserer behandlingen af dine personoplysninger med henblik at kunne tilbyde udvidede funktioner på hjemmesiden samt statistik og promovering til markedsføringsføringsformål på baggrund af dit samtykke, som du får mulighed for at afgive i forbindelse med dit første besøg på hjemmesiden (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a).
  • Legitime interesser: Vi baserer desuden behandlingen af dine personoplysninger på vores legitime interesser i fx at drive hjemmesiden og dens basale funktioner, herunder gennemføre statistikker, analyser og forbedre og udvikle vores produkter og services (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).

Når du besøger vores hjemmeside, beder vi om dit informerede samtykke til at placere cookies, der ikke er funktionelle cookies, i henhold til cookiereglerne. Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage.  

Opbevaringsperiode 
Cookies slettes i overensstemmelse med angivelserne i vores cookiebanner, som vises på forsiden, når du besøger vores hjemmeside for første gang. Her kan du også læse om opbevaringsperioden for de enkelte cookie-udbydere.

Oplysningerne kan opbevares længere i anonymiseret form.

Du kan altid ændre dine cookie-indstillinger, herunder dit samtykke, ved at slette cookies fra din browser eller ved at klikke på det lille cookies-ikon på hjemmesiden, hvor du har mulighed for at tilgå cookie-indstillingerne.

2.2 Hvis du anvender kontaktformularen eller chatfunktionen på hjemmesiden, henvender dig til kundeservice eller i øvrigt kommunikerer med os

Typer af personoplysninger 
Når du anvender kontaktformularen eller chatfunktionen på hjemmesiden, henvender dig til kundeservice eller i øvrigt kommunikerer med Georg Jensen (herunder anvendelsen af vores Ask For Price-, Special Order-, Notify Me-, Click & Reserve-services mv.) indsamler og behandler Georg Jensen dine personoplysninger. 

Georg Jensen indsamler, behandler og opbevarer følgende typer af personoplysninger om dig:

  • Navn, e-mailadresse, telefonnummer
  • Hvad din henvendelse vedrører
  • Dato for din henvendelse
  • Andre oplysninger, som du giver i forbindelse med din henvendelse. Vi opfordrer dig til ikke at afgive følsomme eller fortrolige personoplysninger til os, medmindre de er strengt nødvendige for behandlingen af din henvendelse. Af sikkerhedshensyn opfordrer vi dig i så fald til at sende oplysningerne i krypteret form, hvis du fremsender oplysningerne via e-mail. 

Formålene med behandlingen 

  • Håndtering og besvarelse af din henvendelse eller anmodning
  • Generel kommunikation med dig
  • Statistik og analyse med henblik på at forbedre vores produkter og services 

Behandlingsgrundlag
Georg Jensen behandler dine personoplysninger på nedenstående grundlag. Grundlaget afhænger af karakteren af din henvendelse.  

  • Legitime interesser: Vi kan behandle dine personoplysninger på baggrund af vores legitime interesser i at håndtere din henvendelse, kommunikere med dig og udvikle vores produkter og services (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f). 
  • Kontraktuelle forpligtelser: Hvis din henvendelse vedrører en (potentiel) aftaleindgåelse, behandler vi dine oplysninger for at kunne gennemføre foranstaltninger forud for aftaleindgåelsen eller opfylde aftalen med dig (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b). 

Opbevaringsperiode 
Dine personoplysninger bliver slettet, når vi ikke længere har behov for at behandle dem til opfyldelsen af et eller flere af de ovennævnte formål. Det indebærer konkret, at i de fleste tilfælde, så sletter vi din henvendelse, når vi har besvaret denne. Afhængig af henvendelsens karakter, kan vi dog opbevare dine personoplysninger i op til 3 år fra besvarelsen af din henvendelse med henblik på dokumentation og med henvisning til forældelseslovens regler om forældelse af almindelige pengekrav. Oplysningerne kan dog behandles og opbevares længere i anonymiseret form, eller hvis vi er forpligtet hertil ifølge lovgivningen.

2.3 Hvis du bruger vores webshop

Typer af personoplysninger
Når du besøger vores webshop, herunder foretager et køb, indsamler og behandler Georg Jensen dine personoplysninger. Georg Jensen kan indsamle, behandle og opbevare følgende typer af personoplysninger om dig: 

  • Dit navn
  • Din e-mailadresse 
  • Dit telefonnummer
  • Din adresse 
  • Dine betalingsoplysninger 
  • Oplysninger om din ordre-/købshistorik
  • Oplysninger, som du giver, hvis du tilmelder dig Georg Jensen kundeklub 
  • Digitale fodspor (fx oplysninger om hvordan du bruger Georg Jensens webshop eller oplysning om glemt kurv) 

Formålene med behandlingen 
Dine personoplysninger bliver behandlet til følgende formål: 

  • Gennemførelse af ordre i Georg Jensens webshop 
  • Administration af brugerkonto i Georg Jensen kundeklub, som du har mulighed for at tilmelde dig i forbindelse med dit køb 
  • Administration af forsendelser, returvarer og reklamationer 
  • Udsendelse af markedsføring i forlængelse af dine tidligere køb hos os, medmindre du frabeder dig dette
  • Statistik og analyse med henblik på at forbedre vores produkter og services 

Behandlingsgrundlag 
Georg Jensen behandler dine personoplysninger på nedenstående grundlag: 

  • Kontraktuelle forpligtelser: Vi behandler dine personoplysninger for at opfylde den indgåede købsaftale med dig, herunder for at kunne levere de bestilte varer, håndtere reklamationer, returneringer mv., som relaterer sig til dit køb (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b).
  • Legitime interesser og samtykke: Vi behandler dine personoplysninger på baggrund af vores legitime interesse i at markedsføre os overfor dig i de tilfælde, hvor et samtykke ikke er påkrævet i henhold til markedsføringslovgivningen, samt vores legitime interesse i at kunne føre statistik og analyse med henblik på at udvikle og forbedre vores tjenester (databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f).   

Opbevaringsperiode 
Dine personoplysninger bliver slettet, når vi ikke længere har behov for at behandle dem til opfyldelsen af et eller flere af de ovennævnte formål. Dine personoplysninger omfattet af bogføringslovens regler om opbevaring af regnskabsmateriale opbevares i 5 år fra udløbet af det regnskabsår regnskabsmaterialet vedrører. Øvrige personoplysninger om dit køb opbevares i 3 år fra dit køb med henblik på dokumentation og med henvisning til forældelseslovens regler om forældelse af almindelige pengekrav.    

Oplysningerne kan dog behandles og opbevares længere i anonymiseret form, eller hvis vi er forpligtet hertil ifølge lovgivningen. 

3. HVIS DU TILMELDER DIG VORES NYHEDSBREV(E) ELLER DELTAGER I KONKURRENCER, UNDERSØGELSER ELLER LIGNENDE KAMPAGNER

Typer af personoplysninger 
Georg Jensen indsamler og behandler dine personoplysninger til brug for markedsføring, når du tilmelder dig vores nyhedsbrev(e) eller deltager i konkurrencer eller lignende kampagner. Georg Jensen kan indsamle, behandle og opbevare følgende typer af personoplysninger om dig:

  • Dit navn
  • Din e-mailadresse
  • Dit telefonnummer
  • Dit samtykke, herunder datoen for dit samtykke 
  • Din klikadfærd i forhold til udsendt materiale 

Formålene med behandlingen
Dine personoplysninger kan blive behandlet til følgende formål:

  • Markedsføring
  • Statistik og analyse med henblik på at forbedre vores produkter og services 

Behandlingsgrundlag
Georg Jensen behandler dine personoplysninger på et eller flere af nedenstående grundlag: 

  • Samtykke: Georg Jensen vil kun bruge dine personoplysninger til direkte markedsføring, herunder udsendelse af nyhedsbreve samt afvikling af undersøgelser og konkurrencer, hvis du har givet dit forudgående samtykke til dette (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a). 
  • Legitime interesser: Behandlingen af dine personoplysninger i forbindelse analyse og statistik baserer vi på vores legitime interesser i at kunne forbedre og udvikle vores produkter og services (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f). 

Du kan altid tilbagekalde dit samtykke ved at klikke på afmeldingslinket nederst i hver mail eller ved at kontakte os som beskrevet nedenfor. Tilbagekaldelse af dit samtykke påvirker dog ikke lovligheden af den behandling, der er gået forud for tilbagekaldelsen.  

Opbevaringsperiode
Dine personoplysninger vil blive opbevaret, så længe dit samtykke til at modtage nyhedsbreve er aktivt og i en periode herefter med henblik på at dokumentere samtykkets gyldighed.

I overensstemmelse med Forbrugerombudsmandens anbefalinger opbevarer vi dokumentation for dit markedsføringsretlige samtykke i minimum to år fra du har tilbagekaldt dit samtykke og i alle tilfælde så længe det er relevant for os at kunne dokumentere samtykkets gyldighed. Opbevaringsperioden er fastsat på baggrund af Georg Jensens legitime interesse i at kunne dokumentere, at direkte markedsføring er sket i overensstemmelse med gældende lovgivning (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).

Oplysningerne kan dog behandles og opbevares længere i anonymiseret form, eller hvis vi er forpligtet hertil ifølge lovgivningen eller som led i en konkret sag.

4. HVIS DU TILMELDER DIG GEORG JENSEN KUNDEKLUB, MIT GEORG JENSEN

Typer af personoplysninger 
Når du opretter dig som medlem af Georg Jensen Kundeklub, behandler Georg Jensen dine personoplysninger.  
Georg Jensen kan indsamle, behandle og opbevare følgende typer af personoplysninger om dig:
  • Dit navn, e-mailadresse, telefonnummer og adresse
  • Din nationalitet
  • Dit køn 
  • Din alder 
  • Titel/profession 
  • Interesser (produkter, livsstil, foretrukne butikker/salgsmedarbejdere) 
  • Smykkestørrelser på dig eller dine nærmeste 
  • Mærkedage (fødselsdag, bryllupsdag eller lignende) 
  • Digitale fodspor (på vores hjemmeside og sociale medier, herunder din valgte login metode) 
  • Din foretrukne butik 
  • Informationer om transaktioner 
  • Oplysninger fra konkurrencer, undersøgelser eller andre kampagneindslag 

Flere af ovenstående oplysninger er frivillige at afgive. Obligatoriske oplysninger for oprettelse af et Mit Georg Jensen-medlemskab er markeret med asterisk (*).  

Formålene med behandlingen 
Dine personoplysninger bliver behandlet til følgende formål: 

  • Administration, herunder support og udvikling af dit medlemskab af Georg Jensen kundeklub 
  • Levering af diverse medlemsfordele og serviceydelser 
  • Målretning af produkter og serviceydelser efter dine interesser 
  • Generel kommunikation 
  • Registrering af købshistorik 
  • Udsendelse af information om produkter, serviceydelser og fordele 
  • Personliggøre vores hjemmeside til dig 
  • Kontakte dig i forbindelse med markedsundersøgelser 
  • Udsendelse af markedsføringsmateriale, herunder nyhedsbreve, hvis du har tilmeldt dig dette 
  • Statistik og analyse med henblik på at forbedre vores produkter og services, herunder kundeklubben  

Behandlingsgrundlag 
Georg Jensen behandler dine personoplysninger på nedenstående grundlag:  

  • Kontraktuelle forpligtelser: Vi behandler dine personoplysninger for at opfylde aftalen med dig omkring dig medlemskab i kundeklubben, herunder i forhold til levering af vores produkter og services, eller medlemsfordele i kundeklubben (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b). 

  • Samtykke: Georg Jensen vil kun bruge dine personoplysninger til direkte markedsføring, herunder udsendelse af nyhedsbreve, hvis du har givet dit forudgående samtykke til dette (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a).  

  • Legitime interesser: Vi behandler dine personoplysninger på baggrund af vores legitime interesse i at administrere de oprettede brugerkonti, levere diverse medlemstilbud, registrere købshistorik, kommunikere med medlemmer, foretage markedsføring, evaluere og udvikle produkter og services samt vores legitime interesse i at føre statistik og lave analyser, så vi kan forbedre brugeroplevelsen i kundeklubben (databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f). 

Du kan altid tilbagekalde dit samtykke til markedsføring via nyhedsbreve ved at klikke på afmeldingslinket nederst i hver mail eller ved at kontakte os som beskrevet nedenfor. Tilbagekaldelse af dit samtykke påvirker dog ikke lovligheden af den behandling, der er gået forud for tilbagekaldelsen.  

Videregivelse 
Dine personoplysninger kan videregives til andre selskaber i Georg Jensen-koncernen, hvis du identificerer dig som medlem af Georg Jensen kundeklub over for disse selskaber, herunder besøger Georg Jensen butikker i andre lande. Du kan se et overblik over Georg Jensen A/S’ koncernforbundne selskaber her

Hvis du besøger en Georg Jensen butik i et andet land, og du identificerer dig som medlem af Georg Jensen kundeklub i butikken ved at opgive den e-mail adresse, der er tilknyttet din medlemsprofil, vil salgsmedarbejderen have mulighed for at finde dig i kundeklub-databasen. I så fald vil dine personoplysninger samt evt. købshistorik blive overført til det land, butikken befinder sig i, ligesom evt. køb vil kunne blive registreret på din medlemsprofil.  

Er der tale om et land uden for EU/EØS, vil overførslen af personoplysninger være reguleret af EU-Kommissionens standardkontraktbestemmelser, som Georg Jensen har implementeret i sine koncerninterne aftaler. Du kan få mere information herom ved at henvende dig til Georg Jensen. 

Opbevaringsperiode 
Dine personoplysninger opbevares så længe dit medlemskab af Georg Jensens kundeklub er aktivt. Dine personoplysninger vil som udgangspunkt blive slettet inden for 6 måneder efter, at du har opsagt dit medlemskab. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og derved opsige dit medlemskab ved at kontakte os som angivet nedenfor.  

Oplysningerne kan dog behandles og opbevares længere i anonymiseret form, eller hvis vi er forpligtet hertil ifølge lovgivningen eller som led i en konkret sag.

5. HVIS DU SØGER JOB HOS GEORG JENSEN

Når du søger om et job hos Georg Jensen, herunder koncernforbundne selskaber (du kan se et overblik over Georg Jensen A/S’ koncernselskaber her), behandler vi dine personoplysninger i forbindelse med rekrutteringsprocessen. Den dataansvarlige for behandlingen af dine personoplysninger som led i håndteringen af din ansøgning, er det selskab, hvori du har søgt om et job. Hvor selskabet er beliggende inden for EU/EØS, administrerer Georg Jensen A/S rekrutteringsprocessen på vegne af det pågældende selskab, og vil derfor være databehandler på vegne af selskabet.

Vi anbefaler, at din ansøgning ikke indeholder følsomme eller på anden måde fortrolige personoplysninger, som fx personoplysninger der afslører racemæssig eller etnisk baggrund, religion, fagforeningsmedlemskab, seksualitet, helbredsoplysninger eller personnummer. 

Typer af personoplysninger

Georg Jensen kan indsamle, behandle og opbevare følgende typer af personoplysninger om dig:

  • Kontaktoplysninger som navn, e-mailadresse og telefonnummer
  • Oplysninger der fremgår af ansøgning, CV og eventuelle bilag
  • Relevant information, der er offentligt tilgængeligt på internettet og sociale medier, herunder særligt information om tidligere ansættelsesforhold, aktiviteter, kompetencer, performance og generel fremtræden
  • Resultater af personlighedstests, hvis vi beder dig gennemføre sådanne 
  • Straffeattest, hvis nødvendigt i forhold til den ansøgte stilling
  • Referencer fra tidligere og/eller nuværende arbejdsgivere, som du har angivet i din ansøgning, eller som du derudover har givet samtykke til, at vi kan kontakte
  • Kreditvurderinger, hvis den stilling, du har søgt, indebærer et overordnet, finansielt ansvar (fx bogføring eller revision)
  • Helbredsoplysninger, hvis den stilling, du har søgt, stiller særlige krav til helbredsmæssige forhold, eller hvis du i kraft af din loyale oplysningspligt informerer os om særlige helbredsmæssige forhold, som kan påvirke din arbejdsindsats eller som vi på anden måde skal tage særligt hensyn til 
  • Øvrige oplysninger, som du giver os i forbindelse med rekrutteringsprocessen 

Formål med behandlingen 
Dine personoplysninger vil blive anvendt til at vurdere din egnethed til en stilling hos Georg Jensen. 

Behandlingsgrundlag 
Georg Jensen behandler dine personoplysninger på et eller flere af nedenstående grundlag: 

  • Legitime interesser: Vi kan behandle dine personoplysninger på baggrund af vores legitime interesse i at vurdere, om vi ønsker at tilbyde dig ansættelse, herunder på baggrund af de oplysninger, du giver i CV, ansøgning og eventuelle bilag, på baggrund af relevante oplysninger der er offentligt tilgængelige på internettet og sociale medier, resultater af personlighedstests, referencer fra referencepersoner, du har angivet i din ansøgning, og øvrige oplysninger, du giver os i forbindelse med rekrutteringsprocessen. Indebærer den søgte stilling et overordnet, finansielt ansvar (fx bogføring eller revision) kan vi – efter en konkret vurdering – indhente oplysninger om din kreditvurdering. Behandlingen kan også være nødvendig for vores legitime interesse i at forsvare eller gøre retskrav gældende (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f). 
  • Kontraktuelle forpligtelser: Hvis du går videre i rekrutteringsprocessen, og vi vil tilbyde dig en ansættelse, vil dine personoplysninger blive behandlet med det formål at indgå en ansættelsesaftale med dig (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b). 
  • Samtykke: Hvis vi ønsker at indhente referencer fra tidligere og/eller nuværende arbejdsgivere, som du ikke har angivet som referencer i din ansøgning, gør vi kun dette, hvis vi har fået dit samtykke hertil. Kan vi ikke tilbyde dig en ansættelse, vil vi i nogle tilfælde tilbyde dig at gemme din ansøgning til senere brug, forudsat at du giver dit samtykke til denne opbevaring (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a).

    Hvis vi har behov for at se din straffeattest som led i vores vurdering, beder vi desuden om dit samtykke (databeskyttelseslovens § 8, stk. 3).

    Hvis den stilling, du har søgt, undtagelsesvis stiller særlige krav til helbredsmæssige forhold, som vi efter konkret vurdering skal kende til, før vi kan tilbyde dig en ansættelse, vil vi bede om dit udtrykkelige samtykke forud for behandlingen af sådanne oplysninger (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a og b, og artikel 9, stk. 2, litra a). 

Du kan til enhver tid tilbagekalde eventuelle samtykker, som du måtte have afgivet som led i vores ansættelsesprocedure. Tilbagekaldelse af dit samtykke vil have virkning for den fremtidige behandling af dine personoplysninger, men påvirker ikke lovligheden af den behandling, der er baseret på samtykket inden tilbagekaldelsen. Hvis du ønsker at tilbagekalde dit samtykke, kan du kontakte os som angivet nedenfor. 

Opbevaringsperiode 
Hvis du bliver tilbudt en stilling hos Georg Jensen, vil din ansøgning samt yderligere relevante personoplysninger, der indsamles i forbindelse med ansættelsesproceduren, blive opbevaret i din personalemappe hos os.

Hvis du ikke tilbydes en stilling, opbevarer vi din ansøgning og eventuelle yderligere personoplysninger, der indsamles i forbindelse med ansættelsesproceduren, i en periode på 6 måneder efter vores afslag, medmindre du har givet dit samtykke til en længere opbevaring af sådanne personoplysninger.

Din straffeattest slettes umiddelbart efter, at vi har gennemgået denne.

6. HVIS DU ER LEVERANDØR, SAMARBEJDSPARTNER, INFLUENCER MV.

Dette afsnit indeholder information om Georg Jensens behandling af personoplysninger om ejere af enkeltmandsvirksomheder eller kontaktpersoner og ansatte hos leverandører og andre samarbejdspartnere, herunder eksterne konsulenter, lejere mv., der samarbejder eller på anden måde er i kontakt med Georg Jensen. Afsnittet indeholder ligeledes information om Georg Jensens behandling af personoplysninger om influencere. 

Indsamling af personoplysninger 
Georg Jensen kan indsamle, behandle og opbevare dine personoplysninger i følgende tilfælde:

  • Når du, din virksomhed eller den virksomhed, du er ansat hos, indgår en aftale med Georg Jensen
  • Når du har vist interesse for Georg Jensens forretning, fx ved at give Georg Jensen dit visitkort eller på anden måde være i forbindelse med os
  • Når du samarbejder og kommunikerer med Georg Jensen
  • Oplysninger i forbindelse med dit besøg på vores fysiske lokaliteter, herunder gæsteregistrering og eventuelle optagelser fra tv-overvågning iht. skiltning på stedet
  • Når du benytter Georg Jensens platform for udsendelse af pressemeddelelser (kun navn og adresse) 

Typer af personoplysninger 
Georg Jensen kan indsamle, behandle og opbevare følgende typer af personoplysninger om dig:

  • Navn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer og tilsvarende kontaktoplysninger
  • Organisatoriske oplysninger som fx virksomhedens navn og adresse, stillingsbetegnelse, beskæftigelsesområde, primært arbejdssted og -land
  • Kontraktuelle oplysninger som fx ordrer, fakturaer, kontrakter og andre aftaler mellem din virksomhed (eller din arbejdsgiver) og Georg Jensen, som måtte indeholde fx dine kontaktoplysninger mv. 
  • Finansielle oplysninger, som fx betalingsbetingelser, bankoplysninger og kreditvurderinger (hvis der er tale om en enkeltmandsvirksomhed)
  • Andre oplysninger, som er relateret til og begrundet i samarbejdsforholdet
  • Særligt for influencers:
    • Navn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer, ”kaldenavn” på sociale medier mv.
    • Oplysninger om samarbejdet (vilkår, starttidspunkt mv.)
    • Finansielle oplysninger (betalinger, skatteforhold, kontooplysninger mv.) 
    • Billede- og videomateriale
    • Oplysninger om smykkestørrelser
    • Oplysninger om performance, herunder antal følgere, tilbagemeldinger på opslag mv.

Sådanne informationer kan vi modtage direkte fra dig (primært gennem e-mails og anden korrespondance med dig) eller fra en tredjepart som fx din arbejdsgiver. 

Formålene med behandlingen
Dine personoplysninger kan blive behandlet til følgende formål:

  • Generel planlægning, opfyldelse og administration af samarbejder, herunder håndtering af rettigheder og pligter i Georg Jensens aftaleforhold
  • Finansielle formål, herunder administration af betalinger, evaluering af kreditvurderinger, regnskabsførelse, revision
  • Effektuering af ordrer, herunder køb og salg af varer og tjenesteydelser
  • Generel kommunikation, herunder besvarelse af konkrete forespørgsler eller udsendelse af pressemeddelelser 
  • Varetagelse af sikkerheden omkring medarbejdere og værdier på vores fysiske lokationer, herunder forebygge og opklare kriminalitet 
  • Statistik og analyse med henblik på at forbedre vores produkter og services
  • Overholdelse af gældende lovgivning og forskrifter, fx opfyldelse af vores forpligtelser til at forhindre ulovlige aktiviteter
  • Håndtering af konflikter
  • Særligt for influencers: Markedsføring af Georg Jensen, herunder ved deling af billede- og videomateriale på Georg Jensens platforme på sociale medier 

Behandlingsgrundlag
Georg Jensen behandler primært dine personoplysninger på et eller flere af nedenstående grundlag: 

  • Kontraktuelle forpligtelser: I visse tilfælde er behandlingen af dine personoplysninger nødvendig for at kunne opfylde en kontrakt eller som led i indgåelsen af en kontrakt (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b). 
  • Legitime interesser: Vi kan behandle dine personoplysninger på baggrund af vores legitime interesser i fx at administrere den daglige drift i overensstemmelse med lovlige og fair forretningsmetoder, herunder planlægning, udførelse og administration af samarbejdet, udsendelse af pressemeddelelser eller vores legitime interesse i fx at udføre kreditvurderinger, statistikker, analyser, markedsføringsaktiviteter (hvor samtykke ikke er påkrævet), yde support såvel som forbedring og udvikling af vores produkter og services. Behandlingen kan også være nødvendig for vores legitime interesse i at forhindre svindel eller fastlægge, forsvare eller gøre retskrav gældende (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f). 

    Oplysninger om strafbare forhold indsamlet via tv-overvågning behandles også på baggrund af Georg Jensens berettigede interesser i at opklare strafbare forhold (databeskyttelseslovens § 8, stk. 3). 
  • Retlig forpligtelse: Behandlingen af dine personoplysninger vil i nogle tilfælde være nødvendig for overholdelsen af retlige forpligtelser, som fx vores forpligtelse til at forebygge ulovlige aktiviteter (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra c). 

Opbevaringsperiode
Dine personoplysninger vil blive opbevaret så længe samarbejdet består, og så længe oplysningerne herefter er nødvendige for at dokumentere Georg Jensens retsstilling over for dig, hvilket almindeligvis vil være sammenfaldende med gældende regler om forældelse (forældelsesloven). 

Regnskabsmateriale, herunder personoplysninger, som vi er forpligtet til at opbevare i henhold til bogføringsloven, slettes tidligst 5 år efter udgangen af det regnskabsår, som oplysningerne relaterer sig til.

Oplysningerne kan dog opbevares længere i anonymiseret form.

7. HVIS DU BESØGER VORES FYSISKE LOKALITETER

7.1 Når du besøger eller gennemfører et køb i vores butikker

Dette afsnit indeholder information om Georg Jensens behandling af personoplysninger om kunder og andre besøgende i Georg Jensens butikker.

Den dataansvarlige for dine personoplysninger er i dette tilfælde Georg Jensen Retail A/S, Søndre Fasanvej 7, 2000 Frederiksberg, CVR-nr.: 34898847. 

Typer af personoplysninger
Når du besøger eller køber noget i en af Georg Jensens butikker, kan Georg Jensen indsamle og behandle følgende typer af personoplysninger om dig:

  • Dine køb
  • Betalingsoplysninger
  • Foto- og videomateriale i forbindelse med tv-overvågning af vores butikker i henhold til skiltning  

Formålene med behandlingen
Dine personoplysninger kan blive behandlet til følgende formål:

  • Gennemførelse af dine køb og salgsfremmende foranstaltninger 
  • Administration af forsendelser, returneringer og reklamationer 
  • For at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares
  • Kriminalitetsforebyggelse (tv-overvågning)
  • Forbedring af kundeoplevelsen gennem evaluering af kunders tilbagemeldinger og færden i butikken med henblik på optimering af indretning og udstilling 

Behandlingsgrundlag 
Georg Jensen behandler dine personoplysninger på et eller flere af nedenstående grundlag: 

  • Kontraktuelle forpligtelser: Vi behandler dine personoplysninger for at indgå og opfylde den indgåede købsaftale med dig, herunder for at kunne levere de købte varer, håndtere reklamationer, returneringer mv., som relaterer sig til dit køb (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b). 
  • Legitime interesser: I de fleste tilfælde baserer vi behandlingen af dine personoplysninger på vores legitime interesser i at forbedre kundeoplevelsen. I tilfælde af tvist varetager vi vores legitime interesse i at fastlægge, forsvare eller gøre retskrav gældende (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f). Det gælder fx for behandling i relation til reklamationer. Oplysninger om strafbare forhold indsamlet via tv-overvågning behandles også på baggrund af Georg Jensens berettigede interesser i at opklare strafbare forhold (databeskyttelseslovens § 8, stk. 3). 
  • Retlig forpligtelse: Behandlingen af oplysninger om dine betalingsoplysninger og dine køb er nødvendig for overholdelsen af gældende bogføringslovgivning, momslovgivning og markedsføringslovgivning (databeskyttelseslovens artikel 6, stk. 1, litra c). 

Opbevaringsperiode
Oplysninger, der vedrører regnskabsmateriale, opbevares i 5 år fra udløbet af det regnskabsår, som oplysningerne vedrører. Vi kan dog behandle dine personoplysninger i en længere periode i anonymiseret form.

Optagelser fra tv-overvågning opsat i kriminalitetsbekæmpende øjemed og til tryghed for vores medarbejdere opbevares i maksimalt 30 dage.

7.2 Når du besøger vores kontorfaciliteter og øvrige bygninger 

Typer af personoplysninger 
Når du besøger vores kontorfaciliteter og øvrige bygninger, kan Georg Jensen behandle dine personoplysninger via adgangskontrol, tv-overvågning og gæsteregistrering. Georg Jensen kan indsamle, behandle og opbevare følgende typer af personoplysninger om dig:

  • Dit navn
  • Din arbejdsgiver
  • Din e-mailadresse
  • Dit telefonnummer
  • Nummerplade
  • Dato og tidspunkt for dit besøg
  • Digitale fodspor, herunder information om, hvor og hvornår du har benyttet adgangskort
  • Foto- og videomateriale i forbindelse med tv-overvågning 

Formålene med behandlingen
Dine personoplysninger bliver behandlet til følgende formål:

  • For at give dig adgang til vores kontorfaciliteter og øvrige bygninger
  • For at administrere dit besøg hos os
  • For at varetage sikkerheden for vores medarbejdere samt forebygge og opklare kriminalitet på vores kontorfaciliteter og øvrige bygninger 

Behandlingsgrundlag 
Georg Jensen behandler dine personoplysninger på nedenstående grundlag:  

  • Legitime interesser: Vi baserer behandlingen af dine personoplysninger på vores legitime interesser i at kunne give dig adgang til vores kontorfaciliteter og øvrige bygninger samt i at beskytte vores fysiske lokationer (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f). Oplysninger om strafbare forhold indsamlet via tv-overvågning behandles også på baggrund af Georg Jensens berettigede interesser i at opklare strafbare forhold (databeskyttelseslovens § 8, stk. 3).  

Opbevaringsperiode
Dine personoplysninger bliver slettet, når vi ikke længere har behov for at behandle dem til opfyldelsen af et eller flere af de ovennævnte formål. Oplysningerne kan dog behandles og opbevares længere i anonymiseret form, eller hvis vi er forpligtet hertil ifølge lovgivningen.

Optagelser fra tv-overvågning opsat i kriminalitetsbekæmpende øjemed opbevares i maksimalt 30 dage. 

8. HVIS DU BESØGER VORES PROFILER PÅ SOCIALE MEDIER

Dette afsnit indeholder information om Georg Jensens behandling af personoplysninger indsamlet via Georg Jensens profiler eller sider på sociale medier. 

Georg Jensen er som udgangspunkt dataansvarlig for sine aktiviteter på de sociale medier, men i visse tilfælde vil Georg Jensen og udbyderne af de sociale medier være fælles dataansvarlige for behandlingen af personoplysninger indsamlet i forbindelse med dit besøg på Georg Jensens profil eller side på det enkelte sociale medie, hvilket bl.a. er yderligere beskrevet i vilkårene for anvendelse af de enkelte sociale medier.

Georg Jensen overholder Datatilsynets retningslinjer om fælles dataansvar og forsøger, ved brug af tilgængelige værktøjer og midler, bedst muligt at sikre, at du modtager information om behandlingen af dine personoplysninger, når du besøger Georg Jensens profiler eller sider på sociale medier.

Georg Jensen har profiler eller sider på følgende sociale medier:

  • Facebook (Facebook Ireland Ltd.)
    • Facebooks persondatapolitik er tilgængelig her 
    • Du kan tilpasse dine privatlivsindstillinger på Facebook her 
  • YouTube (Google LLC)
    • Googles persondatapolitik er tilgængelig her 
    • Du kan tilpasse dine privatlivsindstillinger på YouTube her 
  • LinkedIn (LinkedIn Ireland Unlimited Company)
    • LinkedIns persondatapolitik er tilgængelig her 
    • Du kan tilpasse dine privatlivsindstillinger på LinkedIn her
  • Twitter (Twitter, Inc.)
    • Twitters persondatapolitik er tilgængelig her
    • Du kan tilpasse dine privatlivsindstillinger på Twitter her
  • Instagram (Instagram, Inc.)
    • Instagrams persondatapolitik er tilgængelig her 
    • Du kan tilpasse dine privatlivsindstillinger på Instagram her 
  • Pinterest (Pinterst Europe Ltd.)
    • Pinterests persondatapolitik er tilgængelig her 
    • Du kan tilpasse dine privatlivsindstillinger på Pinterest på din profil under Indstillinger > Persondata og andre data

Indsamling af personoplysninger 
Når du besøger eller interagerer med vores profiler på sociale medier, kan Georg Jensen og udbyderen af det pågældende sociale medie indsamle, behandle og opbevare følgende typer af personoplysninger om dig:

  • Oplysninger der er tilgængelige på din profil, herunder dit navn, køn, civilstatus, arbejdsplads, interesser og din by
  • Om du ”synes godt om” eller har anvendt andre reaktioner på vores profil
  • Kommentarer du efterlader på vores opslag
  • At du har besøgt vores profil 

Formålene med behandlingen 
Georg Jensen behandler dine personoplysninger til følgende formål:

  • Statistik og analyse, herunder med henblik på forbedring af vores produkter og services, og vores profiler og sider på sociale medier
  • For at kunne kommunikere med dig, hvis du kommenterer på et opslag, laver en anmeldelse eller sender os en besked
  • Markedsføring generelt

Udbyderne af de sociale medier behandler blandt andet dine personoplysninger til følgende formål:

  • Drift og udvikling af annoncesystemer 
  • For at give Georg Jensen statistikker, som udbyderne af de sociale medier blandt andet udarbejder på grundlag af dit besøg på vores og andre virksomheders profiler og sider
  • Annoncering og tilpasning af aktiviteterne på siden 

Behandlingsgrundlag
Behandlingen af dine personoplysninger er baseret på nedenstående grundlag:  

  • Legitime interesser: Georg Jensen baserer behandlingen af dine personoplysninger på vores legitime interesser i at kunne kommunikere med og markedsføre os overfor dig på vores profiler på sociale medier, samt vores legitime interesse i at forbedre vores produkter og services (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).

    Udbyderne af de sociale medier baserer behandlingen af dine personoplysninger på baggrund af deres aftale med dig i henhold til brugervilkårene (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b) og deres legitime interesse i at forbedre deres annoncesystem og levere statistikker til Georg Jensen, som udbyderen af det sociale medie fx udarbejder på baggrund af dit besøg på Georg Jensens profil eller side på det sociale medie. Derudover har udbyderne af de sociale medier en legitim interesse i at levere en innovativ, individuelt tilpasset, sikker og rentabel tjeneste (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f). 
  • Samtykke: Udbyderne af de sociale medier behandler visse af dine personoplysninger i overensstemmelse med dit samtykke, som du kan trække tilbage på et hvilket som helst tidspunkt via dine privatlivsindstillinger på det sociale medie (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a). 

Opbevaringsperiode
Dine personoplysninger bliver slettet, når vi ikke længere har behov for at behandle dem til opfyldelsen af et eller flere af de ovennævnte formål. Oplysningerne kan dog behandles og opbevares længere i anonymiseret form.

Se venligst persondatapolitikken for udbyderen af de enkelte sociale medier for information om, hvor længe de opbevarer dine personoplysninger. 

Hvem deler udbydere af sociale medier dine personoplysninger med?
Udbyderne af sociale medier kan bl.a. dele dine personoplysninger med følgende kategorier af modtagere:

  • Andre selskaber inden for den koncern, som udbyderen af det sociale medie er en del af
  • Eksternt med samarbejdspartnere, der leverer analyse- og undersøgelsesservices
  • Annoncører
  • Andre individer, der besøger vores profil eller side på det sociale medie (i det omfang dine oplysninger er offentligt tilgængelige)
  • Forskere 

Du kan finde mere information om, hvem udbyderne af de sociale medier deler dine personoplysninger med i de enkelte udbyderes persondatapolitik.

Udbyderne af de sociale medier kan overføre dine personoplysninger til modtagere uden for EU/EØS i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning. Du kan læse mere i de enkelte udbyderes persondatapolitikker.

Du kan i øvrigt læse mere om, hvem Georg Jensen deler dine personoplysninger med, i afsnittet Videregivelse til andre dataansvarlige og overladelse til databehandlere nedenfor.

9. OVERLADELSE TIL DATABEHANDLERE OG VIDEREGIVELSE TIL ANDRE DATAANSVARLIG

Overladelse
For at opfylde ovenstående formål kan vi give tredjeparter adgang til dine personoplysninger, der på baggrund af et kontraktuelt forhold med Georg Jensen leverer relevante ydelser, fx it-leverandører og mailudbydere. Sådanne serviceleverandører vil kun behandle personoplysninger i overensstemmelse med vores instruktioner i henhold til indgåede databehandleraftaler og kan således ikke behandle personoplysningerne til egne formål. 

Videregivelse
I visse tilfælde vil det være nødvendigt at videregive dine personoplysninger til en tredjepart, for at kunne levere et produkt eller en ydelse til dig, fx i forhold til forsendelser og levering af ordrer samt administration af forskellige betalingsløsninger mv. 

Dine personoplysninger videregives, udover hvad der er beskrevet ovenfor, som udgangspunkt ikke til en tredjepart uden din tilladelse. Det kan dog under visse omstændigheder og i henhold til lovgivningen være nødvendigt at videregive dine personoplysninger til:

Ændring i selskabsstruktur
I forbindelse med Georg Jensens udvikling kan selskabsstrukturen ændre sig, fx ved helt eller delvist salg af virksomheden. I tilfælde af overdragelse af aktiver, der indeholder personoplysninger, er behandlingsgrundlaget for den forbundne videregivelse af personoplysninger som udgangspunkt databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f, idet Georg Jensen har en legitim interesse i at overdrage dele af sine aktiver samt at foretage kommercielle ændringer. 

Overførsler uden for EU/EØS
Hvis dine personoplysninger overføres til databehandlere eller dataansvarlige, der er etableret i lande uden for EU/EØS, der ikke har et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau, vil en sådan overførsel som udgangspunkt være baseret på EU-Kommissionens standardkontrakter. Du kan få yderligere information herom ved at kontakte os.

10. DINE RETTIGHEDER

  • Du har ret til at få indsigt i de personoplysninger, vi behandler om dig
  • Du har ret til at gøre indsigelse mod vores indsamling og videre behandling af dine personoplysninger
  • Du har ret til berigtigelse og sletning af dine personoplysninger, dog med visse lovbestemte undtagelser, herunder bogføringsloven 
  • Du har ret til at anmode os om begrænsning af behandlingen af dine personoplysninger
  • Under visse omstændigheder kan du også anmode om at modtage en kopi af dine personoplysninger samt om transmission af de personoplysninger, du har afgivet til os, til en anden dataansvarlig (dataportabilitet)
  • Du kan til enhver tid tilbagekalde eventuelle samtykker, som du måtte have afgivet. Vi vil herefter slette dine personoplysninger, medmindre vi kan fortsætte behandlingen på andet grundlag. Vores nyhedsbrev kan afmeldes ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

11. SPØRGSMÅL OG KLAGE

Hvis du har spørgsmål til denne persondatapolitik eller hvis du ønsker at klage over den måde, vi behandler dine personoplysninger på, er du velkommen til at kontakte os:

Georg Jensen A/S
Søndre Fasanvej 7
2000 Frederiksberg
E-mail: gdpr@georgjensen.com
Telefonnummer: +45 38 14 90 44

Du har også ret til at klage til Datatilsynet: 

Datatilsynet
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
E-mail: dt@datatilsynet.dk
Telefon: +45 33 19 32 00

Vedrører din klage et specifikt selskab i Georg Jensen-koncernen, kan du finde kontaktoplysninger på de øvrige europæiske datatilsyn her.  

 

***

Version 3.1,  16. juli 2022