Persondatapolitik

Persondatapolitik

Behandling af personoplysninger

Georg Jensen er underlagt den til enhver tid gældende danske persondatalovgivning. I medfør heraf er Georg Jensen A/S (“Georg Jensen”), CVR.nr. 26573645, Søndre Fasanvej 7, 2000 Frederiksberg dataansvarlig for de oplysninger, der registreres om kunder og besøgende på hjemmesiden https://www.georgjensen.com/da-dk.

Indsamling af personoplysninger

Georg Jensen indsamler, lagrer og behandler personoplysninger om dig i forbindelse med at du anvender vores hjemmeside www.georgjensen.com/da-dk. Du vil altid blive informeret i forbindelse med indsamling af personoplysninger om dig. Disse personoplysninger vil ofte være navn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer, køn, alder og fødselsdato.

I forbindelse med afgivelse af oplysninger, vil det altid fremgå, hvorvidt afgivelsen er frivillig eller nødvendig for gennemførelsen af den ønskede handling, eksempelvis gennemfø-relse af en handel i vores webshop.

Oplysningerne indsamles som udgangspunkt direkte fra dig, men vi kan også modtage oplysninger fra andre kilder, herunder hvis tredjepart oplyser herom i forbindelse med køb af gave og lignende.

Hvorfor behandler Georg Jensen dine personoplysninger?

Georg Jensen behandler personoplysninger om dig til følgende formål:

Gennemførelse af ordre i webshop

Med henblik på at gennemføre og levere ordrer, som du afgiver i Georg Jensens webshop, behandler Georg Jensen oplysninger om dig til brug for opfyldelse af aftalen, eksempelvis beder vi om din e-mailadresse, så vi kan sende dig en bekræftelse og en kvittering på dit køb.

Forespørgsler om produkter

Med henblik på at svare på forespørgsler, som du afgiver i forbindelse med pris-, lager og forhandlerstatus.

Betalingsoplysninger

Alle betalingstransaktioner foretaget på hjemmesiden behandles af en tredjeparts betalingsprocessor, Global Collect Services B.V. (“Global Collect Services”). Du vil give dine betalingsoplysninger til Global Collect Services, og Global Collect Services’ Privatlivspolitik samt Brugsbetingelser vil finde anvendelse i forhold til brug og udlevering af disse oplysninger. Georg Jensen opbevarer ikke dine betalingsoplysninger, men har adgang til visse dele af betalingsinformationen, såsom betalingskorttype, delvist anonymiseret betalingskortnummer og udløbsdato, med henblik på forebyggelse af svindel.

Markedsføring og nyhedsbreve

Du kan valgfrit få din e-mailadresse optaget på en mailingliste hos Georg Jensen, så du løbende kan modtage nyheder og anden information. Hvis du har afgivet dit samtykke til at modtage markedsføring og nyhedsbreve, vil Georg Jensen behandle dine personoplysninger til fremsendelse af nyhedsbreve/markedsføring via e-mail og sms fra Georg Jensen med bl.a. aktuelle tilbud, informationer om arrangementer og nyheder hos Georg Jensen. Hvis du ikke ønsker at modtage disse e-mails og nyhedsbreve, kan du framelde dig ved at benytte afmeldingslinket i nyhedsbrevet/henvendelsen eller ved at rette henvendelse pr. mail på onlinestore@georgjensen.com.

Vi indsamler og behandler også dine købsoplysninger og adfærdsoplysninger indsamlet via brug af cookies og lignende teknologier, såsom pixels, tags og andre identifikatorer, for at huske dine præferencer, for at forstå hvordan vores hjemmeside bliver brugt og for at tilpasse vores ny-hedsbreve/markedsføring.

Vi gør opmærksom på, at brug af personoplysninger til fremsendelse af markedsføringsmateriale kun finder sted, hvis du forinden har afgivet dit udtrykkelige samtykke, medmindre loven giver mulighed for, at vi kan kontakte dig uden samtykke. I dette tilfælde vil vores grundlag for behandlingen af dine personoplysninger være Georg Jensens legitime interesse i at foretage markedsføring.

Deltagelse i konkurrencer

Georg Jensen indsamler oplysninger om dig i forbindelse med din deltagelse i konkurrencer og lignende aktiviteter.

Mit Georg Jensen

Du kan også vælge at tilmelde dig kundeklubben ”Mit Georg Jensen”, så du kan få særlige medlemsfordele. Du kan til enhver tid og uden omkostninger afmelde dig denne service og lukke din profil ved at rette henvendelse pr. mail på onlinestore@georgjensen.com.

Se nærmere om behandlingen af personoplysninger i forbindelse med kundeklubben i Georg Jensens betingelser for medlemskab af Mit Georg Jensen.

Kundeservice og Kommunikation

Når du henvender dig til kundeservice eller kommunikerer med os i anden sammenhæng, indsamler og behandler vi de oplysninger, som du afgiver med henblik på at behandle dine henvendelser. Vi opfordrer dig til ikke at afgive følsomme personoplysninger (fx helbredsoplysninger) til os, medmindre det er strengt nødvendigt for behandlingen af din henven-delse. Hvis du vælger at fremsende følsomme oplysninger til os via e-mail, bør det alene ske i krypteret form.

Andre formål

Ud over ovenstående formål kan Georg Jensen ligeledes behandle dine personoplysninger på grundlag af Georg Jensens legitime interesser i at foretage anden markedsføring, evaluere og udvikle vores produkter og services samt udarbejde statistik og analyser samt med henblik på at opfylde lovkrav eller for at fastlægge, gøre gældende eller forsvare retskrav.

Hvem deler Georg Jensen dine personoplysninger med?

Georg Jensen videregiver ikke dine personoplysninger til tredjeparter uden din tilladelse. Videregivelse kan dog ske, hvis videregivelsen er nødvendig til opfyldelse af en aftale, som du er part i, eksempelvis til transportører i forbindelse med levering af ordrer.

Under visse omstændigheder og i henhold til lovgivningen kan det dog være nødvendigt at videregive personoplysninger til offentlige myndigheder eller politiet. Eksempelvis kan oplysninger videregives til politiet i tilfælde af mistanke om kreditkortsvindel.

Georg Jensen overlader i visse tilfælde dine personoplysninger til Georg Jensens leverandører, som leverer ydelser på Georg Jensens vegne, f.eks. fakturering, salg, markedsføring, IT-support, reklame, analyse, undersøgelser, produktsupport, forsendelse og levering af ordrer, dataopbevaring, validering, sikkerhed, forebyggelse af svindel, behandling af betalinger og juridiske ydelser. Disse leverandører behandler alene personoplysningerne på Georg Jensens vegne og i overensstemmelse med Georg Jensens instruks og kan således ikke behandle personoplysninger til egne formål.

Derudover kan vi udlevere dine personoplysninger til andre selskaber i Georg Jensen-koncernen for at kunne levere produkter og ydelser til dig, for at sikre et konsistent serviceniveau på tværs af vores produkter og ydelser samt for at forbedre vores produkter, ydelser og kundeoplevelse.

Visse af Georg Jensens leverandører, som behandler personoplysninger på vegne af Georg Jensen er etableret udenfor EU/EØS. Vi overlader dog kun personoplysninger til leverandører, som kan stille fornødne garantier for et tilstrækkeligt niveau af databeskyttelse. Dine personoplysninger bliver derfor kun overladt til en modtager udenfor EU/EØS, hvis modtageren er certificeret under US-EU Privacy Shield Framework (kun USA), eller hvis vi har indgået en Standardkontrakt godkendt af EU Kommissionen med den pågældende.

Cookies

Vi benytter cookies på vores hjemmeside. En cookie er en lille tekstfil, der gemmes i din internetbrowser og registrerer dig som bruger.

Cookies kan bruges til følgende formål:

  • Til at forbedre hjemmesidens brugervenlighed og personliggøre hjemmesiden til dig.
  • Til at analysere brugen af vores hjemmeside og indsamle statistik om besøgende.
  • Til administration af hjemmesiden og muliggøre brug af de funktioner, der er forbundet med e-handel.
  • Til at målrette reklamekampagner fra os og tredjeparter.

Når du bruger vores hjemmeside, samtykker du i vores brug af cookies.

Læs mere om vores brug af cookies i vores cookiepolitik.

Tilbagekaldelse af samtykke

Du kan til enhver tid tilbagekalde eventuelle samtykker, som du måtte have afgivet til Georg Jensen. Vi vil herefter slette personoplysningerne, medmindre vi kan fortsætte behandlingen på et andet legitimt grundlag. Tilbagekaldelse af samtykke kan dog medføre, at det ikke længere vil være muligt for os at tilbyde samme produkter og services til dig.

Tilbagekaldelse af samtykke til vores nyhedsbrev/markedsføring kan ske via afmeldingslink direkte i henvendelsen. Hvis du er medlem af Mit Georg Jensen, kan du også tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrev/markedsføring direkte under din profil.

Opbevaring af personoplysninger

Georg Jensen bestræber sig på at ajourføre de opbevarede oplysninger, så personoplysningerne til enhver tid er korrekte.

Dine personoplysninger vil blive slettet, når det ikke længere er nødvendigt for Georg Jensen, at behandle eller opbevare dem til brug for ovenstående formål eller på grundlag af andet legitimt formål, herunder på grundlag af gældende lovgivning eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares.

Georg Jensen gemmer ikke navne og e-mail adresser på brugere, der har deltaget i eksempelvis konkurrencer, efter konkurrencen er afsluttet, medmindre disse brugere har givet samtykke til behandling af deres personoplysninger til andre formål, såsom medlemskab af Mit Georg Jensen eller modtagelse af vores nyhedsbreve.

Oplysningerne kan også blive opbevaret i længere tid i anonymiseret form, dvs. det ikke længere vil være muligt at forbinde oplysningerne til dig.

Dine rettigheder

Du har ret til at få indsigt i, hvilke oplysninger Georg Jensen behandler om dig, og til hvilket formål oplysningerne behandles. Du har endvidere ret til at gøre indsigelse mod, at dine personoplysninger behandles, herunder til profilering og ret til at kræve berigtigelse, sletning eller blokering af oplysninger, der er urigtige, vildledende eller på lignende måde behandlet i strid med lovgivningen eller kræve begrænsning af behandlingen.

Herudover har du i visse tilfælde ret til at få udleveret de personoplysninger, som du har afgivet til Georg Jensen, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få transmitteret disse oplysninger til en anden dataansvarlig.

Du har ligeledes ret til at gøre indsigelse mod, at dine personoplysninger behandles med henblik på direkte markedsføring, herunder profilering.

Hvis du ønsker at udøve en af disse rettigheder, kan du rette henvendelse til:

Georg Jensen A/S
Søndre Fasanvej 7
2000 Frederiksberg
E-mail: onlinestore@georgjensen.com
Telefon: +45 38 14 90 44

Sikkerhed

Det er vigtigt for Georg Jensen, at dine personoplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Adgangen til alle registrerede brugerdata på www.georgjensen.com/da-dk er begrænset til betroede medarbejdere hos Georg Jensen, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at sikre, at oplysninger om vores brugere håndteres forsvarligt og under stadig hensyntagen til brugerens rettigheder.

Det er dog desværre ikke muligt at garantere 100% sikkerhed ved dataoverførsler via Internettet. Når data sendes og opbevares elektronisk, er der altid en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til beskyttede data, før de når vores servere. Så selvom Georg Jensen forsøger at beskytte dine personoplysninger på bedste vis, kan vi ikke sikre eller garantere sikkerheden af nogen information. Du sender altså dine data på eget ansvar.

Børns brug af hjemmesiden

Du skal være mindst 16 år gammel for at bruge hjemmesiden og for at udlevere dine personoplysninger til Georg Jensen. Georg Jensen foretager ikke en bevidst indsamling eller opbevaring af personoplysninger fra børn under 16 år, og ingen dele af denne hjemmeside er designet med et formål om at tiltrække sådanne børn. Hvis det meddeles af en forælder eller værge eller konstateres på anden måde, at et barn under 16 år har indsendt personoplysninger til Georg Jensen, vil vi slette barnets personoplysninger i vores besiddelse.

Links til andre websites mv.

Vores hjemmeside kan indeholde links til andre websites eller til integrerede websites. Vi er ikke ansvarlige for indholdet af andre selskabers websites eller deres praksis i forbindelse med indsamling af personoplysninger. Når du besøger andre websites, opfordres du til at læse indehaverens politik med hensyn til beskyttelse af personoplysninger samt andre relevante politikker.

Ændringer I persondatapolitikken

Hvis vi beslutter at ændre indholdet i denne persondatapolitik, vil vi om nødvendigt kontakte dig på den e-mailadresse, du har oplyst til os. Vi vil desuden gøre opmærksom på eventuelle ændringer på vores hjemmeside og anbringe den nye politik på hjemmesiden for til enhver tid at holde dig orienteret om den seneste udgave. Datoen for persondatapolitikken vil fremgå nederst på siden.

Hvis du ikke kan acceptere den reviderede persondatapolitik, skal du ophøre med at bruge vores hjemmeside og de tilknyttede funktioner, mv. Hvis du fortsætter din brug af hjemmesiden, udgør det samtidig en accept af den reviderede persondatapolitik, medmindre vores ændringer kræver dit udtrykkelige samtykke.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til eller ønsker at klage over behandlingen af personoplysninger, kan du altid kontakte Georg Jensen som angivet ovenfor under Dine Rettigheder. Du kan også rette henvendelse til Datatilsynet.

Datatilsynet
Borgergade 28, 5.
1300 København K

***

Version 2.0, 16. april 2019

Dine fordele

  • Fri fragt ved køb over 500 kr
  • Ikonisk design siden 1904
  • Sikker levering
  • Gratis gaveindpakning