Kandelaber 956B

Sterlingsølv
Koppel 3527808 https://www.georgjensen.com/nb-no/soelvtoey/soelv-lysestaker/kandelaber-956b/3527808.html

Produktet har en utvidet leveringstid på 3-4 uker.

kr 66 130,00
Legg i handlekurv Felter
Legg til ønskeliste
Gratis gaveinnpakning Gratis gaveinnpakning
I 2014 fandt man tegningerne af kandelaber 956B fra 1946 i Georg Jensens arkiver i København. Tegningerne blev præsenteret i sølvsmedjen, og model 956B blev sat i produktion for første gang.

Kandelaber 956 var det første korpusarbejde, som Henning Koppel designede efter sin hjemkomst fra Sverige. Han præsenterede en model af gips, ler og modellervoks, der lignede noget, der aldrig tidligere var blevet skabt hos Georg Jensen. Sølvsmedene vidste ikke, hvordan de skulle fremstille stagen i sølv. Det ville kræve et stort arbejde med hammeren – og bøjning og opdeling af sølvet i flere stykker, som derefter skulle loddes sammen igen og herefter slibes og poleres.

Koppel blev utålmodig efter at se det endelige projekt og foreslog en støbning af kandelaberen. Georg Jensens sølvsmedje havde ingen erfaring med sølvstøbning, og støbningen blev udført på et bronzestøberi. Kandelaberen blev returneret i flere mindre stykker – det var den eneste måde, den kunne støbes på. Det så helt håbløst ud, men der var allerede lagt så meget arbejde i projektet, at kandelaberen lige så godt kunne blive samlet, slebet og poleret. Kandelaberen blev færdig, med der blev ikke fremstillet andre eksempler af denne model indtil relanceringen i 2005. Begge kandelabre bliver stadig støbt. Men med nutidens moderne teknik er det muligt at støbe i ét stykke. Men det er ikke nemt, for det er en stor afstøbning, der skal laves, og det faktum, at overfladen er glat, kræver en utrolig dygtig støbeekspert – ellers risikerer man, at afstøbningen bliver fuld af små huller, der er for store og for dybe til, at de kan poleres væk.

Produkt detaljer

Frakt og retur