Persondatapolitikk

Behandling av personopplysninger

Georg Jensen er underlagt den til enhver tid gjeldende norske persondatalovgivning. I medfør herav er Georg Jensen A/S (“Georg Jensen”), org. nr. 26573645, Søndre Fasanvej 7, 2000 Frederiksberg, Danmark, dataansvarlig for de opplysninger som registreres om kunder og besøkende på hjemmesiden http://www.georgjensen.com/nb-no.

Innsamling av personopplysninger

Georg Jensen samler, lagrer og behandler personopplysninger om deg i forbindelse med at du bruker hjemmesiden www.georgjensen.com/nb-no. Du vil alltid informeres i forbindelse med samling av personopplysninger om deg. Disse personopplysningene vil ofte være navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, kjønn, alder og fødselsdato.

Ved innsending av opplysninger, vil det alltid bli oppgitt om innsendingen er frivillig eller nødvendig for gjennomføring av ønsket handling, for eksempel gjennomføring av en handel i vår nettbutikk.

Opplysningene samles i utgangspunktet direkte fra deg, men vi kan også motta opplysninger fra andre kilder, herunder, hvis tredjepart opplyser herom, i forbindelse med kjøp av gaver og lignende.

Hvorfor behandler Georg Jensen dine personopplysninger?

Georg Jensen behandler personopplysninger om deg med følgende formål:

Behandling av ordrer i nettbutikken

Med henblikk på å gjennomføre og levere ordrer som du oppretter i Georg Jensens nettbutikk, vil Georg Jensen behandle opplysninger om deg i forbindelse med ordrebehandlingen, f.eks. vil vi be om e-postadressen, så vi kan sende deg en bekreftelse og en kvittering for kjøpet ditt.

Forespørsler om produkter

Med henblikk på å svare på forespørsler som du kommer med i forbindelse med pris, lagerstatus og forhandler.

Betalingskortopplysninger

Du kan lese mer om hvordan vi behandler dine betalingskortopplysninger i forbindelse med kjøp i våre kjøpsvilkår.

Markedsføring og nyhetsbrev

Du kan valgfritt få din e-postadresse på Georg Jensens mailingsliste, slik at du løpende kan motta nyheter og annen informasjon. Hvis du har samtykket til å motta markedsføring og nyhetsbrev, vil Georg Jensen behandle dine personopplysninger for å sende deg nyhetsbrev/markedsføring via e-post og sms fra Georg Jensen med bl.a. aktuelle tilbud, informasjon om arrangementer og nyheter hos Georg Jensen. Hvis du ikke ønsker å motta slike e-post og nyhetsbrev, kan du avregistrere deg ved å benytte avregistreringslenken i nyhetsbrevet/henvendelsen eller ved å sende en e-post til onlinestore@georgjensen.com.

Vi gjør oppmerksom på at bruk av personopplysninger til sending av markedsføringsmateriale bare skjer hvis du på forhånd av gitt ditt uttrykkelige samtykke, med mindre loven gir mulighet for at vi kan kontakte deg uten ditt samtykke. I slike tilfeller vil vårt grunnlag for å behandle dine personopplysninger være Georg Jensens legitime interesse i å markedsføre.

Deltakelse i konkurranser

Georg Jensen samler opplysninger om deg i forbindelse med at du deltar i konkurranser og lignende aktiviteter.

Mitt Georg Jensen

Du kan også registrere deg i kundeklubben «Mitt Georg Jensen» for å få spesielle medlemsfordeler. Du kan alltid og uten kostnader avregistrere deg denne tjenesten og lukke profilen din ved å henvende deg til oss via e-post på onlinestore@georgjensen.com.

Se mer om behandling av personopplysninger i forbindelse med kundeklubben i Georg Jensens betingelser for medlemskap i Mitt Georg Jensen.

Kundeservice og kommunikasjon

Når du henvender deg til kundeservice eller kommuniserer med oss i andre sammenhenger, samler og behandler vi de opplysningene som du gir fra deg i forbindelse med behandling av din henvendelse. Vi anbefaler at du ikke oppgir følsomme personopplysninger (f.eks. om din helse) til oss, med mindre det er strengt nødvendig for behandling av din henvendelse. Hvis du velger å sende følsomme opplysninger til oss via e-post. bør de kun sendes i kryptert form.

Andre formål

I tillegg til de ovenfor nevnte formålene, kan Georg Jensen også behandle dine personopplysninger på grunnlag av Georg Jensens legitime interesser i å foreta annen markedsføring, evaluere og utvikle våre produkter og tjenester samt utarbeide statistikk og analyser samt for å oppfylle lovkrav eller å fastlegge, gjøre gjeldende eller forsvare rettskrav.

Hvem deler Georg Jensen dine personopplysninger med?

Georg Jensen gir ikke dine personopplysninger videre til tredjeparter uten din tillatelse. Det kan imidlertid skje at dine opplysninger blir gitt videre, hvis det er nødvendig for å oppfylle en avtale som du er part i, f.eks. til å transportere i forbindelse med levering av en ordre.

I noen tilfeller og i henhold til lovgivningen kan det imidlertid være nødvendig å gi dine personopplysninger videre til offentlige myndigheter eller politiet. F.eks. kan opplysninger gis til politiet hvis det er mistanke om betalingskortsvindel.

Georg Jensen overlater i noen tilfeller dine personopplysninger til Georg Jensens leverandører, som leverer ytelser på vegne av Georg Jensen, f.eks. i forbindelse med sending av nyhetsbrev. Disse leverandørene behandler kun personopplysninger på Georg Jensens vegne og i samsvar med Georg Jensens instruks og kan derfor ikke behandle personopplysninger til egne formål.

Dine personopplysninger kan gis til andre enn den enheten du pleier å handle hos i Georg Jensen-gruppen. Du finner en oversikt over konsernselskapene til Georg Jensen A/S her.

Visse av Georg Jensens leverandører som behandler personopplysninger på vegne av Georg Jensen er etablert utenfor EU/EØS. Vi overlater kun personopplysninger til leverandører som kan stille nødvendige garantier for et tilstrekkelig nivå av databeskyttelse. Dine personopplysninger blir derfor kun overlatt til en mottaker utenfor EU/EØS hvis mottakeren er sertifisert under US-EU Privacy Shield Framework (kun USA), eller hvis vi har inngått en standardkontrakt godkjent av EU-kommisjonen med den aktuelle leverandøren.

Informasjonskapsler (cookies)

Vi benytter informasjonskapsler på hjemmesidene våre. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres i din nettleser og registrerer deg som bruker.

Informasjonskapsler kan brukes til følgende:

  • Til å forbedre hjemmesidens brukervennlighet og personalisere hjemmesiden for deg.
  • Til å analysere bruken av hjemmesiden vår og samle statistikk om besøkende.
  • Til administrasjon av hjemmesiden og gjøre mulig de funksjonene som er relatert til e-handel.
  • Til å målrette reklamekampanjer fra oss og tredjeparter.

Når du bruker hjemmesiden vår, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.

Les mer om vår bruk av informasjonskapsler i vår informasjonskapselpolitikk.

Tilbaketrekking av samtykke

Du kan til enhver tid trekke eventuelle samtykker tilbake som du har gitt til Georg Jensen. Vi vil da slette personopplysningene, hvis ikke vi kan fortsette behandlingen på et annet legitimt grunnlag. Tilbaketrekking av samtykke kan imidlertid resultere i at det ikke lenger vil være mulig for oss å tilby de samme produktene og tjenestene til deg.

Tilbaketrekking av samtykke til våre nyhetsbrev/markedsføring kan skje via avregistreringslenken direkte i henvendelsen. Hvis du er medlem av Mitt Georg Jensen, kan du også trekke tilbake samtykket ditt til å motta nyhetsbrev/markedsføring direkte under profilen din.

Oppbevaring av personopplysninger

Georg Jensen sikrer den nødvendige ajourføringen av de oppbevarte opplysningene, slik at personopplysningene er korrekte til enhver tid.

Dine personopplysninger vil bli slettet når det ikke lenger er nødvendig for Georg Jensen å behandle eller oppbevare dem til bruk for ovenstående formål eller på grunnlag av andre legitime formål, herunder på grunnlag av gjeldende lovgivning eller med tanke på at rettskrav kan fastlegges, gjøres gjeldende eller forsvares.

Georg Jensen lagrer ikke navn og e-postadresser til brukere som har deltatt i f.eks. konkurranser, etter at konkurransen er slutt.

Opplysninger kan også oppbevares i lengre tid i anonymisert form. Dvs. at det ikke lenger vil være mulig å koble opplysningene til deg.

Dine rettigheter

Du har rett til å få innsikt i hvilke opplysninger Georg Jensen behandler om deg, og til hvilket formål opplysningene behandles. Du har videre rett til å gjøre innsigelser mot at dine personopplysninger behandles, herunder til profilering og rett til å kreve beriktigelse, sletting eller blokkering av opplysninger som er ukorrekte, villedende eller på lignende måte behandlet i strid med lovgivningen eller kreve begrensninger i behandlingen.

Videre har du i noen tilfelle rett til å få utlevert de personopplysningene som du har gitt til Georg Jensen, i et strukturert, normalt brukt og maskinlesbart format samt å få overført disse opplysningene til en annen dataansvarlig.

Du har også rett til å gjøre innsigelser mot at dine personopplysninger behandles med tanke på direkte markedsføring, herunder profilering.

Hvis du ønsker å utøve en av disse rettighetene, kan du rette henvendelsen til:

Georg Jensen A/S
Søndre Fasanvej 7
DK-2000 Frederiksberg
Danmark
E-postadresse: onlinestore@georgjensen.com
Telefon: +45 38 14 98 98

Sikkerhet

Det er viktig for Georg Jensen at dine personopplysninger oppbevares på en sikker og fortrolig måte. Adgang til alle registrerte brukeropplysninger på www.georgjensen.com/nb-no er begrenset til betrodde medarbeidere hos Georg Jensen og våre sikkerhetsforanstaltninger kontrolleres løpende for å sikre at opplysninger om våre brukere håndteres forsvarlig og under stadig hensyn til brukernes rettigheter.

Det er imidlertid ikke mulig å garantere 100 % sikkerheten ved dataoverføringer via Internett. Når data sendes og lagres elektronisk, er det alltid en risiko for at uautoriserte personer får tilgang til beskyttede data før de når våre servere. Så selv om Georg Jensen forsøker å beskytte personopplysningene dine på beste måte, kan vi ikke sikre eller garantere sikkerheten av noe informasjon. Du sender altså dine opplysninger på eget ansvar.

Lenker til andre nettsider o.l.

Nettsiden vår kan inneholde lenker til andre nettsider eller integrerte nettsider. Vi er ikke ansvarlig for innholdet på andre selskapers nettsider eller deres praksis i forbindelse med samling av personopplysninger. Når du besøker andre nettsider, anbefaler vi at du leser innehaverens retningslinjer med hensyn til beskyttelse av personopplysninger samt andre relevante retningslinjer.

Endringer i persondatapolitikken

Hvis vi beslutter å endre innholdet i denne persondatapolitikken, vil vi om nødvendig kontakte deg på den e-postadressen som du har gitt til oss. Vi vil dessuten gjøre oppmerksom på ev. endringer på nettsiden vår og legge de nye retningslinjene på nettsiden, slik at du til enhver tid kan holde deg orientert om den siste utgaven av vår persondatapolitikk. Datoen på persondatapolitikken vil fremgå nederst på siden.

Hvis du ikke kan akseptere den reviderte persondatapolitikken, må du slutte å bruke nettsiden vår og de relaterte funksjoner mv. Hvis du forsetter å bruke nettsiden, vil det samtidig være en aksept av den reviderte persondatapolitikken, hvis ikke våre endringer krever ditt uttrykkelige samtykke.

Kontakt

Hvis du har spørsmål til eller ønsker å klage over behandlingen av personopplysninger, kan du alltid kontakte Georg Jensen som oppgitt under avsnittet Dine rettigheter. Du kan også ta kontakt med Datatilsynet.

***

Versjon 1.1, 28. juni 2018