PERSONVERNERKLÆRING

GEORG JENSEN – PERSONVERNERKLÆRING

Hos Georg Jensen A/S («Georg Jensen», «vi», «oss» eller «vår») prioriterer vi fortrolighet og datasikkerhet høyt.  

Som dataansvarlig ønsker vi å skape full gjennomsiktighet rundt vår behandling av personopplysninger, og derfor har vi i denne personvernerklæringen beskrevet vår be-handling av personopplysninger om deg i en rekke forskjellige sammenhenger der du er i kontakt med oss. Du kan orientere deg om de forskjellige sammenhengene via overskriftene nedenfor.  

Vi ber deg vennligst lese personvernerklæringen før du gir dine personopplysninger til Georg Jensen.

1. DATAANSVARLIG OG KONTAKTOPPLYSNINGER
2. HVIS DU BESØKER HJEMMESIDEN VÅR
3. HVIS DU MELDER DEG PÅ TIL VÅRT NYHETSBREV ELLER DELTAR I KONKURRANSER, UNDERSØKELSER ELLER LIGNENDE KAMPANJER
4. HVIS DU MELDER DEG INN I GEORG JENSEN KUNDEKLUBB, MITT GEORG JENSEN
5. HVIS DU SØKER JOBB HOS GEORG JENSEN
6. HVIS DU ER LEVERANDØR, SAMARBEIDSPARTNER, INFLUENCER M.M.
7. HVIS DU BESØKER VÅRE PROFILER PÅ SOSIALE MEDIER
8. OVERLATELSE TIL DATABEHANDLERE OG OVERFØRING TIL ANDRE DATAANSVARLIG
9. DINE RETTIGHETER
10. SPØRSMÅL OG KLAGER

 

1. DATAANSVARLIG OG KONTAKTOPPLYSNINGER 

Den dataansvarlige for dine personopplysninger er:

Georg Jensen A/S
Adresse: Søndre Fasanvej 7, 2000 Frederiksberg
CVR-nr.: 26573645
E-post: onlinestore@georgjensen.com 
Telefonnummer: +45 38 14 90 44 

Dataansvaret kan formelt sett være plassert hos et av våre datterselskaper, som i disse tilfellene vil være beskrevet under de enkelte avsnittene nedenfor. 

2. HVIS DU BESØGER VORES HJEMMESIDE

Når du besøker hjemmesiden vår (www.georgjensen.com/nb-no), behandler vi personopplysninger om deg i en rekke forskjellige situasjoner. 

Du må være minst 16 år gammel for å bruke hjemmesiden og for å utlevere dine personopplysninger til Georg Jensen. Georg Jensen foretar ikke en bevisst innsamling eller oppbevaring av personopplysninger fra barn under 16 år, og ingen deler av denne hjemmesiden er designet med et formål om å tiltrekke barn. Hvis det konstateres at et barn under 16 år har sendt inn personopplysninger til Georg Jensen, vil disse opplysninger som regel bli slettet.  

Hjemmesiden vår kan inneholde lenker til andre nettsteder eller til integrerte nettsteder. Vi er ikke ansvarlige for innholdet på andre selskapers nettsteder eller deres praksis i forbindelse med behandling av personopplysninger. Når du besøker andre nett-steder, oppfordres du til å lese eierens retningslinjer med hensyn til beskyttelse av personopplysninger samt andre relevante retningslinjer. 

2.1 Informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler på hjemmesiden vår og behandler i den forbindelse dine personopplysninger.

Typer av personopplysninger 

  • IP-adresse
  • Nettleserhistorikk
  • Informasjon om din bruk av hjemmesiden vår, inkludert klikkadferd

Formålene med behandlingen

  • For å forbedre hjemmesidens brukervennlighet og personlig tilpasse hjemmesiden til deg
  • For å analysere bruken av hjemmesiden vår og samle inn statistikk om besøkende
  • For administrasjon, vedlikehold og utvikling av hjemmesiden, inkludert de funksjonene som er forbundet med netthandel
  • For å målrette reklamekampanjer fra oss og tredjeparter 
  • For annen markedsføring, f.eks. tilpasning av markedsføringsmateriell, inkludert nyhetsbrev

Behandlingsgrunnlag
Georg Jensen behandler dine personopplysninger på følgende grunnlag: 

  • Samtykke: Vi baserer behandlingen av dine personopplysninger på samtykke fra deg, for å kunne tilby utvidede funksjoner på hjemmesiden samt statistikk og promotering for markedsføringsføringsformål. Du får mulighet til å gi dette samtykket i forbindelse med ditt første besøk på hjemmesiden (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav a).
  • Legitime interesser: Vi baserer dessuten behandlingen av dine personopplysninger på våre legitime interesser i f.eks. å drifte hjemmesiden og dens grunnleggende funksjoner, inkludert gjennomføre statistikk, analyser og forbedre og utvikle produktene og tjenestene våre (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav f).

Når du besøker hjemmesiden vår, ber vi om ditt informerte samtykke til å plassere informasjonskapsler som ikke er funksjonelle informasjonskapsler, i henhold til reglene for informasjonskapsler. Du har når som helst rett til å trekke ditt samtykke tilbake.

Oppbevaringsperiode 
Informasjonskapsler slettes i overensstemmelse med angivelsene i vårt informasjonskapselbanner, som vises på forsiden når du besøker hjemmesiden vår for første gang. Her kan du også lese om oppbevaringsperioden for de enkelte informasjonskapselleverandørene. 

Opplysningene kan oppbevares lenger i anonymisert form.

Du kan når som helst endre informasjonskapselinnstillingene, inkludert ditt samtykke, ved å slette informasjonskapsler fra nettleseren din eller ved å klikke på det lille informasjonskapselikonet på hjemmesiden, der du har mulighet til å få tilgang til innstillingene for informasjonskapsler.

2.2 Hvis du bruker kontaktskjemaet eller chatfunksjonen på hjemmesiden, henvender deg til kundeservice eller på annen måte kommuniserer med oss

Typer av personopplysninger 
Når du bruker kontaktskjemaet eller chatfunksjonen på hjemmesiden, henvender deg til kundeservice eller på annen måte kommuniserer med Georg Jensen (inkludert bruken av våre tjenester Ask For Price, Special Order, Notify Me, Click & Reserve m.m.), samler og Georg Jensen inn og behandler dine personopplysninger.  

Georg Jensen samler inn, behandler og oppbevarer følgende typer av personopplysninger om deg: 

  • Navn, e-postadresse, telefonnummer
  • Hva henvendelsen din gjelder
  • Dato for din henvendelse
  • Andre opplysninger som du gir i forbindelse med din henvendelse. Vi oppfordrer deg til ikke å gi følsomme eller fortrolige personopplysninger til oss, med mindre de er strengt nødvendige for behandlingen av henvendelsen din. Av sikkerhetshensyn oppfordrer vi deg i så fall til å sende opplysningene i kryptert form dersom du sender opplysningene via e-post.

Formålene med behandlingen 

  • Håndtering og besvarelse av din henvendelse eller forespørsel
  • Generell kommunikasjon med deg
  • Statistikk og analyse med henblikk på å forbedre produktene og tjenestene våre

Behandlingsgrunnlag
Georg Jensen behandler dine personopplysninger på følgende grunnlag. Grunnlaget avhenger av karakteren av din henvendelse.

  • Legitime interesser: Vi kan behandle dine personopplysninger på bakgrunn av våre legitime interesser i å håndtere din henvendelse, kommunisere med deg og utvikle produktene og tjenestene våre (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav f).
     
  • Kontraktsmessige forpliktelser: Hvis din henvendelse gjelder en (mulig) avtaleinngåelse, behandler vi opplysningene dine for å kunne gjennomføre tiltak forut for avtaleinngåelsen eller oppfylle avtalen med deg (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav b).

Oppbevaringsperiode 
Dine personopplysninger blir slettet når vi ikke lenger har behov for å behandle dem for å oppfylle et eller flere av de ovennevnte formålene. Det innebærer konkret at vi i de fleste tilfeller sletter din henvendelse når vi har besvart denne. Avhengig av henvendelsens karakter kan vi likevel oppbevare personopplysningene dine i opptil 3 år fra besvarelsen av din henvendelse med henblikk på dokumentasjon og med henvisning til Foreldelseslovens regler om foreldelse av alminnelige pengekrav. Opplysningene kan likevel behandles og oppbevares lenger i anonymisert form, eller hvis vi er forpliktet til dette ifølge lovgivningen.

2.3 Hvis du bruker nettbutikken vår

Typer av personopplysninger
Når du besøker nettbutikken vår, inkludert foretar et kjøp, samler Georg Jensen inn og behandler dine personopplysninger. Georg Jensen kan samle inn, behandle og oppbevare følgende typer av personopplysninger om deg: 

  • Ditt navn
  • Din e-postadresse
  • Ditt telefonnummer
  • Din adresse 
  • Dine betalingsopplysninger 
  • Opplysninger om din ordre-/kjøpshistorikk 
  • Opplysninger som du gir hvis du blir medlem av Georg Jensen kundeklubb
  • Digitale fotspor (f.eks. opplysninger om hvordan du bruker Georg Jensens nettbutikk eller opplysning om glemt handlekurv)

Formålene med behandlingen 
Dine personopplysninger blir behandlet for følgende formål: 

  • Gjennomføring av ordre i Georg Jensens nettbutikk
  • Administrasjon av brukerkonto i Georg Jensen kundeklubb, som du har mulighet til å bli medlem av i forbindelse med ditt kjøp
  • Administrasjon av forsendelser, returvarer og reklamasjoner
  • Utsendelse av markedsføring i forlengelse av dine tidligere kjøp hos oss, med mindre du ikke ønsker dette
  • Statistikk og analyse med henblikk på å forbedre produktene og tjenestene våre

Behandlingsgrunnlag 
Georg Jensen behandler dine personopplysninger på følgende grunnlag:

  • Kontraktsmessige forpliktelser: Vi behandler dine personopplysninger for å oppfylle kjøpsavtalen som vi har inngått med deg, inkludert for å kunne levere varer som du har bestilt, håndtere reklamasjoner, returer m.m., som knyttes til ditt kjøp (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav b).
  • Legitime interesser og samtykke: Vi behandler dine personopplysninger på bakgrunn av vår legitime interesse i å markedsføre oss overfor deg i de tilfeller der et samtykke ikke er påkrevd i henhold til markedsføringslovgivningen samt vår legitime interesse i å kunne føre statistikk og analyse med henblikk på å utvikle og forbedre tjenestene våre (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav f).   

Oppbevaringsperiode 
Dine personopplysninger blir slettet når vi ikke lenger har behov for å behandle dem for å oppfylle et eller flere av de ovennevnte formålene. Dine personopplysninger som omfattes av Bokføringslovens regler om oppbevaring av regnskapsmateriale, oppbevares i 5 år fra utløpet av det regnskapsåret regnskapsmaterialet gjelder. Øvrige personopplysninger om ditt kjøp oppbevares i 3 år fra ditt kjøp med henblikk på dokumentasjon og med henvisning til Foreldelseslovens regler om foreldelse av alminnelige pengekrav.    

Opplysningene kan likevel behandles og oppbevares lenger i anonymisert form, eller hvis vi er forpliktet til dette ifølge lovgivningen.

3. HVIS DU MELDER DEG PÅ TIL VÅRT NYHETSBREV ELLER DELTAR I KONKURRANSER, UNDERSØKELSER ELLER LIGNENDE KAMPANJER

Typer av personopplysninger 
Georg Jensen samler inn og behandler dine personopplysninger til bruk for markedsføring når du melder deg på til vårt nyhetsbrev eller deltar i konkurranser eller lignende kampanjer. Georg Jensen kan samle inn, behandle og oppbevare følgende typer av personopplysninger om deg:

  • Ditt navn
  • Din e-postadresse 
  • Ditt telefonnummer
  • Ditt samtykke, inkludert datoen for samtykket
  • Din klikkadferd for utsendt materiale

Formålene med behandlingen
Dine personopplysninger kan behandles for følgende formål: 

  • Markedsføring
  • Statistikk og analyse med henblikk på å forbedre produktene og tjenestene våre 

Behandlingsgrundnag
Georg Jensen behandler dine personopplysninger på et eller flere punkter i følgende grunnlag:

  • Samtykke: Georg Jensen vil bruke dine personopplysninger for direkte markedsføring, inkludert utsendelse av nyhetsbrev samt avvikling av undersøkelser og konkurranser, kun dersom du har gitt ditt forutgående samtykke til dette (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav a). 
  • Legitime interesser: Behandlingen av dine personopplysninger i forbindelse med analyse og statistikk baserer vi på våre legitime interesser i å kunne forbedre og utvikle produktene og tjenestene våre (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav f).

Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å klikke på avmeldingslenken nederst i hver e-post eller ved å kontakte oss som beskrevet nedenfor. Tilbaketrekking av ditt samtykke påvirker likevel ikke lovligheten av den behandlingen som har skjedd forut for tilbaketrekkingen.  

Oppbevaringsperiode
Dine personopplysninger vil bli oppbevart så lenge ditt samtykke til å motta nyhetsbrev er aktivt og i en periode etter dette med henblikk på å dokumentere samtykkets gyldighet. 

I overensstemmelse med Forbrukerombudets anbefalinger oppbevarer vi dokumentasjon for ditt markedsføringsrettslige samtykke i minimum to år fra du har trukket tilbake ditt samtykke og i alle tilfeller så lenge det er relevant for oss å kunne dokumentere samtykkets gyldighet. Oppbevaringsperioden er fastsatt på bakgrunn av Georg Jensens legitime interesse i å kunne dokumentere at direkte markedsføring har skjedd i overensstemmelse med gjeldende lovgivning (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav f). 

Opplysningene kan likevel behandles og oppbevares lenger i anonymisert form, eller hvis vi er forpliktet til dette ifølge lovgivningen, eller som ledd i en konkret sak

4. HVIS DU MELDER DEG INN I GEORG JENSEN KUNDEKLUBB, MITT GEORG JENSEN  

Typer av personopplysninger 
Når du registrerer deg som medlem av Georg Jensen Kundeklubb, behandler Georg Jensen dine personopplysninger. 

  • Ditt navn, e-postadresse, telefonnummer og adresse
  • Din nasjonalitet 
  • Dit kjønn 
  • Din alder 
  • Tittel/yrke 
  • Interesser (produkter, livsstil, foretrukne butikker/salgsmedarbeidere) 
  • Smykkestørrelser for deg eller dine nærmeste
  • Merkedager (bursdag, bryllupsdag eller lignende) 
  • Digitale fotspor (på hjemmesiden vår og sosiale medier, inkludert din valgte innloggingsmetode)
  • Din foretrukne butikk
  • Opplysninger om transaksjoner 
  • Opplysninger fra konkurranser, undersøkelser eller andre kampanjeinnslag 

Flere av opplysningene ovenfor er det frivillig å gi. Obligatoriske opplysninger for opprettelse av et Mitt Georg Jensen-medlemskap er markert med en stjerne (*). 

Formålene med behandlingen 
Dine personopplysninger blir behandlet for følgende formål: 

  • Administrasjon, inkludert support og utvikling av ditt medlemskap i Georg Jensen kundeklubb 
  • Levering av diverse medlemsfordeler og tjenesteytelser
  • Målretting av produkter og tjenester etter dine interesser
  • Generell kommunikasjon
  • Registrering av kjøpshistorikk
  • Utsendelse av informasjon om produkter, tjenester og fordeler
  • Personlig tilpasning av vår hjemmeside for deg
  • Kontakt med deg i forbindelse med markedsundersøkelser
  • Utsendelse av markedsføringsmateriell, inkludert nyhetsbrev hvis du har meldt deg på til dette
  • Statistikk og analyse med henblikk på å forbedre produktene og tjenestene våre, inkludert kundeklubben

Behandlingsgrunnlag 
Georg Jensen behandler dine personopplysninger på følgende grunnlag:  

  • Kontraktsmessige forpliktelser: Vi behandler dine personopplysninger for å oppfylle avtalen med deg rundt ditt medlemskap i kundeklubben, inkludert for levering av produktene og tjenestene våre, eller medlemsfordeler i kundeklubben (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav b). 
  • Samtykke: Georg Jensen vil bruke dine personopplysninger for direkte markedsføring, inkludert utsendelse av nyhetsbrev, kun dersom du har gitt ditt forutgående samtykke til dette (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav a).  
  • Legitime interesser: Vi behandler dine personopplysninger på bakgrunn av vår legitime interesse i å administrere de brukerkontoene som er opprettet, levere diverse medlemstilbud, registrere kjøpshistorikk, kommunisere med medlemmer, foreta markedsføring, evaluere og utvikle produkter og tjenester samt vår legitime interesse i å føre statistikk og lage analyser slik at vi kan forbedre brukeropplevelsen i kundeklubben (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav f). 

Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til markedsføring via nyhetsbrev ved å klikke på avmeldingslenken nederst i hver e-post eller ved å kontakte oss som beskrevet nedenfor. Tilbaketrekking av ditt samtykke påvirker likevel ikke lovligheten av den behandlingen som har skjedd forut for tilbaketrekkingen.

Overføring
Dine personopplysninger kan overføres til andre selskaper i Georg Jensen-konsernet dersom du identifiserer deg som medlem av Georg Jensens kundeklubb overfor disse selskapene, inkludert besøker Georg Jensen-butikker i andre land. Du kan se en oversikt over selskaper knyttet til Georg Jensen A/S her

Hvis du besøker en Georg Jensen-butikk i et annet land, og du identifiserer deg som medlem av Georg Jensens kundeklubb i butikken ved å oppgi den e-postadressen som er tilknyttet din medlemsprofil, vil salgsmedarbeideren ha mulighet til å finne deg i kundeklubb-databasen. I så fall vil dine personopplysninger samt ev. kjøpshistorikk bli overført til det landet butikken befinner seg i, likesom ev. kjøp vil kunne bli registrert på din medlemsprofil.

Hvis det er snakk om et land utenfor EU/EØS, vil overføringen av personopplysninger være regulert av EU-kommisjonens standardkontraktbestemmelser, som Georg Jensen har implementert i sine konserninterne avtaler. Du kan få mer informasjon om dette ved å henvende deg til Georg Jensen. 

Oppbevaringsperiode 
Dine personopplysninger oppbevares så lenge ditt medlemskap i Georg Jensens kundeklubb er aktivt. Dine personopplysninger vil som utgangspunkt bli slettet innen 6 måneder etter at du har sagt opp medlemskapet. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke og dermed si opp medlemskapet ved å kontakte oss som angitt nedenfor. 

Opplysningene kan likevel behandles og oppbevares lenger i anonymisert form, eller hvis vi er forpliktet til dette ifølge lovgivningen, eller som ledd i en konkret sak.

5. HVIS DU SØKER JOBB HOS GEORG JENSEN

Når du søker om jobb hos Georg Jensen, inkludert konserntilknyttede selskaper (du kan se en oversikt over Georg Jensen A/S’ konsernselskaper her), behandler vi dine personopplysninger i forbindelse med rekrutteringsprosessen. Den dataansvarlige for behandlingen av dine personopplysninger som ledd i håndteringen av søknaden din, er det selskapet der du har søkt om jobb. Dersom selskapet holder til innenfor EU/EØS, administrerer Georg Jensen A/S rekrutteringsprosessen på vegne av det aktuelle selskapet, og vil derfor være databehandler på vegne av selskapet.

Vi anbefaler at søknaden din ikke inneholder følsomme eller på annen måte fortrolige personopplysninger, f.eks. personopplysninger som avslører rasemessig eller etnisk bakgrunn, religion, fagforeningsmedlemskap, seksualitet, helseopplysninger eller personnummer.

Typer av personopplysninger

Georg Jensen kan samle inn, behandle og oppbevare følgende typer av personopplysninger om deg:

  • Kontaktopplysninger som navn, e-postadresse og telefonnummer 
  • Opplysninger som fremgår av søknad, CV og eventuelle vedlegg
  • Relevant informasjon som er offentlig tilgjengelig på internett og sosiale medier, inkludert spesiell informasjon om tidligere ansettelsesforhold, aktiviteter, kompetanser, resultater og generell fremtreden
  • Resultater av personlighetstester dersom vi ber deg gjennomføre slike 
  • Politiattest, om nødvendig for den stillingen du har søkt på
  • Referanser fra tidligere og/eller nåværende arbeidsgivere som du har angitt i søknaden din, eller som du dessuten har gitt samtykke til at vi kan kontakte
  • Kredittvurderinger dersom den stillingen du har søkt, innebærer et overordnet, finansielt ansvar (f.eks. bokføring eller revisjon)
  • Helseopplysninger dersom den stillingen du har søkt, stiller spesielle krav til helsemessige forhold, eller hvis du i kraft av din lojale opplysningsplikt informerer oss om spesielle helsemessige forhold som kan påvirke din arbeidsinnsats eller som vi på annen måte må ta spesielt hensyn til
  • Andre opplysninger som du gir oss i forbindelse med rekrutteringsprosessen

Formålet med behandlingen 
Dine personopplysninger vil bli brukt for å vurdere din egnethet for en stilling hos Georg Jensen. 

Behandlingsgrunnlag 
Georg Jensen behandler dine personopplysninger på et eller flere punkter i følgende grunnlag:

  • Legitime interesser: Vi kan behandle dine personopplysninger på bakgrunn av vår legitime interesse i å vurdere om vi ønsker å tilby deg ansettelse, inkludert på bakgrunn av de opplysningene du gir i CV, søknad og eventuelle vedlegg, på bakgrunn av relevante opplysninger som er offentlig tilgjengelige på internett og sosiale medier, resultater av personlighetstester, referanser fra referansepersoner som du har oppgitt i søknaden din, og andre opplysninger som du gir oss i forbindelse med rekrutteringsprosessen. Dersom stillingen du søker på, innebærer et overordnet finansielt ansvar (f.eks. bokføring eller revisjon), kan vi – etter en konkret vurdering – innhente opplysninger om din kredittvurdering. Behandlingen kan også være nødvendig for vår legitime interesse i å forsvare eller gjøre rettskrav gjeldende (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav f). 
  • Kontraktsmessige forpliktelser: Hvis du går videre i rekrutteringsprosessen, og vi tilbyr deg en ansettelse, vil personopplysningene dine bli behandlet med det formål å inngå en ansettelsesavtale med deg (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav b).
  • Samtykke: Hvis vi ønsker å innhente referanser fra tidligere og/eller nåværende arbeidsgivere, som du ikke har oppgitt som referanser i søknaden din, gjør vi kun dette dersom vi har fått ditt samtykke til det. Hvis vi ikke kan tilby deg en ansettelse, vil vi i noen tilfeller tilby deg å ta vare på søknaden din til senere bruk, forutsatt at du gir ditt samtykke til denne oppbevaringen (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav a).

    Hvis vi har behov for å se politiattesten din som ledd i vurderingen vår, ber vi dessuten om samtykke fra deg (Databeskyttelseslovens § 8, avsnitt 3).

    Hvis den stillingen du har søkt på, unntaksvis stiller spesielle krav til helsemessige forhold som vi etter en konkret vurdering bør kjenne til før vi kan tilby deg en ansettelse, vil vi be om uttrykkelig samtykke fra deg forut for behandlingen av slike opplysninger (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav a og b, og artikkel 9, avsnitt 2, bokstav a).

Du kan når som helst trekke tilbake et eventuelt samtykke som du måtte ha gitt som ledd i ansettelsesprosedyren. Tilbaketrekking av samtykke vil ha virkning for den fremtidige behandlingen av personopplysningene dine, men påvirker ikke lovligheten av den behandlingen som er basert på samtykket før tilbaketrekking. Hvis du ønsker å trekke tilbake ditt samtykke, kan du kontakte oss som angitt nedenfor. 

Oppbevaringsperiode 
Hvis du blir tilbudt en stilling hos Georg Jensen, vil søknaden din samt ytterligere relevante personopplysninger som samles inn i forbindelse med ansettelsesprosedyren, bli oppbevart i din personalmappe hos oss.

Hvis du ikke tilbys en stilling, tar vi vare på søknaden din og eventuelle ytterligere personopplysninger som samles inn i forbindelse med ansettelsesprosedyren, i en periode på 6 måneder etter avslaget, med mindre du har gitt ditt samtykke til en lengre oppbevaring av slike personopplysninger. 

Politiattesten din slettes umiddelbart etter at vi har gjennomgått denne.

6. HVIS DU ER LEVERANDØR, SAMARBEIDSPARTNER, INFLUENCER M.M.

Dette avsnittet inneholder informasjon om Georg Jensens behandling av personopplysninger om eiere av enkeltpersonforetak eller kontaktpersoner og ansatte hos leverandører og andre samarbeidspartnere, inkludert eksterne konsulenter, leietakere m.m., som samarbeider eller på annen måte er i kontakt med Georg Jensen. Avsnittet inneholder også informasjon om Georg Jensens behandling av personopplysninger om influencere. 

Innsamling av personopplysninger
Georg Jensen kan samle inn, behandle og ta vare på dine personopplysninger i følgende tilfeller:

  • Når du, virksomheten din eller den virksomheten du er ansatt hos, inngår en avtale med Georg Jensen 
  • Når du har vist interesse for Georg Jensens forretning, f.eks. ved å gi Georg Jensen ditt visittkort eller på annen måte være i forbindelse med oss
  • Når du samarbeider og kommuniserer med Georg Jensen
  • Opplysninger i forbindelse med ditt besøk på våre fysiske lokaliteter, inkludert gjesteregistrering og eventuelle opptak fra TV-overvåkning (dette skal være skiltet)
  • Når du bruker Georg Jensens plattform for utsendelse av pressemeldinger (kun navn og adresse)

Typer av personopplysninger 
Georg Jensen kan samle inn, behandle og oppbevare følgende typer av personopplysninger om deg:

  • Navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer og tilsvarende kontaktopplysninger 
  • Organisatoriske opplysninger, f.eks. virksomhetens navn og adresse, stillingsbetegnelse, arbeidsområde, primært arbeidssted og arbeidsland
  • Kontraktsmessige opplysninger som ordrer, fakturaer, kontrakter og andre avtaler mellom din virksomhet (eller din arbeidsgiver) og Georg Jensen, som måtte inneholde f.eks. dine kontaktopplysninger m.m.
  • Finansielle opplysninger, f.eks. betalingsbetingelser, bankopplysninger og kredittvurderinger (hvis det er snakk om et enkeltpersonforetak) 
  • Andre opplysninger som er relatert til og begrunnet i samarbeidsforholdet
  • Spesielt for influencere:
    • Navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, «kallenavn» på sosiale medier m.m. 
    • Opplysninger om samarbeidet (vilkår, starttidspunkt m.m.)
    • Finansielle opplysninger (betalinger, skatteforhold, kontoopplysninger m.m.)
    • Bilde- og videomateriale
    • Opplysninger om smykkestørrelser
    • Opplysninger om hvor godt man gjør det, inkludert antall følgere, tilbakemeldinger på innlegg m.m.

Slike opplysninger kan vi motta direkte fra deg (primært gjennom e-poster og annen korrespondanse med deg) eller fra en tredjepart, f.eks. arbeidsgiveren din. 

Formålene med behandlingen
Dine personopplysninger kan behandles for følgende formål: 

  • Generell planlegging, oppfyllelse og administrasjon av samarbeid, inkludert håndtering av rettigheter og plikter i Georg Jensens avtaleforhold
  • Finansielle formål, inkludert administrasjon av betalinger, evaluering av kredittvurderinger, regnskapsføring, revisjon
  • Effektuering av ordrer, inkludert kjøp og salg av varer og tjenester
  • Generell kommunikasjon, inkludert besvarelse av konkrete forespørsler eller utsendelse av pressemeldinger 
  • Ivaretagelse av sikkerheten for medarbeidere og verdier på våre fysiske lokasjoner, inkludert forebygge og oppklare kriminalitet  
  • Statistikk og analyse med henblikk på å forbedre produktene og tjenestene våre 
  • Overholdelse av gjeldende lovgivning og forskrifter, f.eks. oppfyllelse av våre forpliktelser til å forhindre ulovlige aktiviteter 
  • Håndtering av konflikter 
  • Spesielt for influencere: Markedsføring av Georg Jensen, inkludert ved deling av bilde- og videomateriale på Georg Jensens plattformer på sosiale medier 

Behandlingsgrunnlag
Georg Jensen behandler primært dine personopplysninger på et eller flere av grunnlagene nedenfor:

  • Kontraktsmessige forpliktelser: I enkelte tilfeller er behandlingen av personopplysningene dine nødvendig for å kunne oppfylle en kontrakt eller som ledd i inngåelsen av en kontrakt (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav b). 
  • Legitime interesser: Vi kan behandle dine personopplysninger på bakgrunn av våre legitime interesser i f.eks. å administrere den daglige driften i overensstemmelse med lovlige og rimelige forretningsmetoder, inkludert planlegging, utførelse og administrasjon av samarbeidet, utsendelse av pressemeldinger eller vår legitime interesse i f.eks. å utføre kredittvurderinger, statistikk, analyser, markedsføringsaktiviteter (der samtykke ikke er påkrevd), yte support så vel som forbedring og utvikling av produktene og tjenestene våre. Behandlingen kan også være nødvendig for vår legitime interesse i å forhindre svindel eller fastlegge, forsvare eller gjøre rettskrav gjeldende (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav f).

    Opplysninger om straffbare forhold innsamlet via TV-overvåkning behandles også på bakgrunn av Georg Jensens berettigede interesser i å oppklare straffbare forhold (Databeskyttelseslovens § 8, avsnitt 3).
  • Rettslig forpliktelse: Behandlingen av dine personopplysninger vil i noen tilfeller være nødvendig for å overholde rettslige forpliktelser, f.eks. vår forpliktelse til å forebygge ulovlige aktiviteter (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav c).  

Oppbevaringsperiode
Dine personopplysninger vil bli oppbevart så lenge samarbeidet består, og så lenge opplysningene deretter er nødvendige for å dokumentere Georg Jensens rettsstilling overfor deg, noe som vanligvis vil være sammenfallende med gjeldende regler om foreldelse (Foreldelsesloven).  

Regnskapsmateriale, inkludert personopplysninger, som vi er forpliktet til å ta vare på i henhold til bokføringsloven, slettes tidligst 5 år etter utgangen av det regnskapsåret som opplysningene relaterer seg til. 

Opplysningene kan likevel oppbevares lenger i anonymisert form..

7. HVIS DU BESØKER VÅRE PROFILER PÅ SOSIALE MEDIER   

Dette avsnittet inneholder informasjon om Georg Jensens behandling av personopplysninger innsamlet via Georg Jensens profiler eller sider på sosiale medier.

Georg Jensen er som utgangspunkt dataansvarlig for sine aktiviteter på sosiale medier, men i enkelte tilfeller vil Georg Jensen og leverandørene av de sosiale mediene være felles dataansvarlige for behandlingen av personopplysninger som er samlet inn i forbindelse med ditt besøk på Georg Jensens profil eller side på det enkelte sosiale medium, noe som bl.a. er ytterligere beskrevet i vilkårene for bruk av de enkelte sosiale mediene. 

Georg Jensen overholder Datatilsynets retningslinjer om felles dataansvar og forsøker, ved bruk av tilgjengelige verktøy og midler, best mulig å sikre at du mottar informasjon om behandlingen av dine personopplysninger når du besøker Georg Jensens profiler eller sider på sosiale medier. 

Georg Jensen har profiler eller sider på følgende sosiale medier: 

  • Facebook (Facebook Ireland Ltd.)
    • Facebooks personvernerklæring er tilgjengelig her 
    • Du kan tilpasse dine personverninnstillinger på Facebook her 
  • YouTube (Google LLC)
    • Googles personvernerklæring er tilgjengelig her 
    • Du kan tilpasse dine personverninnstillinger på YouTube her
  • LinkedIn (LinkedIn Ireland Unlimited Company)
    • LinkedIns personvernerklæring er tilgjengelig her 
    • Du kan tilpasse dine personverninnstillinger på LinkedIn her
  • Twitter (Twitter, Inc.)
    • Twitters personvernerklæring er tilgjengelig her
    • Du kan tilpasse dine personverninnstillinger på Twitter her
  • Instagram (Instagram, Inc.)
    • Instagrams personvernerklæring er tilgjengelig her 
    • Du kan tilpasse dine personverninnstillinger på Instagram her 
  • Pinterest (Pinterst Europe Ltd.)
    • Pinterests personvernerklæring er tilgjengelig her 
    • Du kan tilpasse dine personverninnstillinger på Pinterest på din profil under Innstillinger à Personvern og andre data

Innsamling av personopplysninger 
Når du besøker eller interagerer med våre profiler på sosiale medier, kan Georg Jensen og leverandøren av det aktuelle sosiale mediet samle inn, behandle og oppbevare følgende typer av personopplysninger om deg:

  • Opplysninger som er tilgjengelige på profilen din, inkludert ditt navn, kjønn, sivilstatus, arbeidsplass, interesser og din by
  • Om du «liker» eller har brukt andre reaksjoner på profilen vår
  • Kommentarer du etterlater på innleggene våre
  • At du har besøkt profilen vår

Formålene med behandlingen
Georg Jensen behandler dine personopplysninger for følgende formål:

  • Statistikk og analyse, inkludert med henblikk på forbedring av produktene og tjenestene våre, og våre profiler og sider på sosiale medier 
  • For å kunne kommunisere med deg hvis du kommenterer på et innlegg, skriver en anmeldelse eller sender oss en beskjed
  • Markedsføring generelt 

Leverandørene av de sosiale mediene behandler blant annet dine personopplysninger for følgende formål:

  • Drift og utvikling av annonsesystemer 
  • For å gi Georg Jensen statistikk som leverandørene av de sosiale mediene blant annet utarbeider på grunnlag av ditt besøk på våre og andre virksomheters profiler og sider 
  • Annonsering og tilpasning av aktivitetene på siden

Behandlingsgrunnlag
Behandlingen av dine personopplysninger er basert på grunnlaget nedenfor: 

  • Legitime interesser: Georg Jensen baserer behandlingen av dine personopplysninger på våre legitime interesser i å kunne kommunisere med og markedsføre oss overfor deg på våre profiler på sosiale medier samt vår legitime interesse i å forbedre produktene og tjenestene våre (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav f). 

    Leverandørene av de sosiale mediene baserer behandlingen av dine personopplysninger på bakgrunn av deres avtale med deg i henhold til brukervilkårene (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav b) og deres legitime interesse i å forbedre annonsesystemet sitt og levere statistikk til Georg Jensen, som leverandøren av det sosiale mediet f.eks. utarbeider på bakgrunn av ditt besøk på Georg Jensens profil eller side på det sosiale mediet. Dessuten har leverandørene av de sosiale mediene en legitim interesse i å levere en innovativ, individuelt tilpasset, sikker og lønnsom tjeneste (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav f).  
  • Samtykke: Leverandørene av de sosiale mediene behandler enkelte av dine personopplysninger i overensstemmelse med ditt samtykke, som du kan trekke tilbake på et hvilket som helst tidspunkt via personverninnstillingene på det sosiale mediet (Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav a). 

Oppbevaringsperiode
Dine personopplysninger blir slettet når vi ikke lenger har behov for å behandle dem for å oppfylle et eller flere av de ovennevnte formålene. Opplysningene kan likevel behandles og oppbevares lenger i anonymisert form.

Vennligst se personvernerklæringen for leverandøren av de enkelte sosiale mediene for informasjon om hvor lenge de oppbevarer personopplysningene dine.

Hvem deler leverandører av sosiale medier dine personopplysninger med?
Leverandørene av sosiale medier kan bl.a. dele dine personopplysninger med følgende kategorier av mottagere: 

  • Andre selskaper innenfor det konsernet som leverandøren av det sosiale mediet er en del av 
  • Eksternt med samarbeidspartnere som leverer analyse- og undersøkelsestjenester
  • Annonsører 
  • Andre individer som besøker vår profil eller side på det sosiale mediet (i det omfang dine opplysninger er offentlig tilgjengelige)
  • Forskere 

Du kan finne mer informasjon om hvem leverandørene av de sosiale mediene deler dine personopplysninger med i de enkelte leverandørenes personvernerklæring.  

Leverandørene av de sosiale mediene kan overføre dine personopplysninger til mottagere utenfor EU/EØS i overensstemmelse med gjeldende personvernlovgivning. Du kan lese mer i de enkelte leverandørenes personvernerklæringer. 

Du kan for øvrig lese mer om hvem Georg Jensen deler dine personopplysninger med, i avsnittet Overføring til andre dataansvarlige og overlatelse til databehandlere nedenfor. 

8. OVERLATELSE TIL DATABEHANDLERE OG OVERFØRING TIL ANDRE DATAANSVARLIGE 

Overlatelse
For å oppfylle formålene ovenfor kan vi gi tredjeparter adgang til dine personopplysninger, som på bakgrunn av et kontraktsmessig forhold med Georg Jensen leverer relevante tjenester, f.eks. IT-leverandører og e-postleverandører. Slike tjenesteleverandører vil kun behandle personopplysninger i overensstemmelse med våre instruksjoner i henhold til inngåtte databehandleravtaler og kan derfor ikke behandle personopplysningene for egne formål. 

Overføring 
I enkelte tilfeller vil det være nødvendig å overføre dine personopplysninger til en tredjepart for å kunne levere et produkt eller en tjeneste til deg, f.eks. ved forsendelser og levering av ordrer samt administrasjon av forskjellige betalingsløsninger m.m.  

Dine personopplysninger overføres, utover det som er beskrevet ovenfor, i utgangspunktet ikke til en tredjepart uten din tillatelse. Det kan likevel under visse omstendigheter og i henhold til lovgivningen være nødvendig å overføre dine personopplysninger til: 

Endring i selskapsstruktur 
I forbindelse med Georg Jensens utvikling kan selskapsstrukturen endre seg, f.eks. ved helt eller delvis salg av virksomheten. I tilfelle av overdragelse av aktiva som inneholder personopplysninger, er behandlingsgrunnlaget for den tilknyttede overføringen av personopplysninger som utgangspunkt Personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, bokstav f, idet Georg Jensen har en legitim interesse i å overdra deler av sine aktiva samt å foreta kommersielle endringer. 

Overføringer utenfor EU/EØS
Hvis dine personopplysninger overføres til databehandlere eller dataansvarlige som er etablert i land utenfor EU/EØS, som ikke har et tilstrekkelig beskyttelsesnivå, vil en slik overføring som utgangspunkt være basert på EU-kommisjonens standardkontrakter. Du kan få mer informasjon om dette ved å kontakte oss. 

9. DINE RETTIGHETER

  • Du har rett til å få innsyn i de personopplysningene vi behandler om deg
  • Du har rett til å gjøre innsigelse mot vår innsamling og videre behandling av dine personopplysninger 
  • Du har rett til korrigering og sletting av dine personopplysninger, likevel med visse lovbestemte unntak, inkludert Bokføringsloven
  • Du har rett til å be oss om begrensning av behandlingen av dine personopplysninger 
  • Under visse omstendigheter kan du også be om å motta en kopi av dine personopplysninger samt om overføring av de personopplysningene du har gitt til oss, til en annen dataansvarlig (dataportabilitet)
  • Du kan når som helst trekke tilbake et eventuelt samtykke som du måtte ha gitt. Vi vil deretter slette dine personopplysninger, med mindre vi kan fortsette behandlingen på annet grunnlag. Det er mulig å melde seg av nyhetsbrevet vårt ved å klikke på lenken nederst i nyhetsbrevet.

10. SPØRSMÅL OG KLAGE 

Hvis du har spørsmål til denne personvernerklæringen eller hvis du ønsker å klage over den måten vi behandler personopplysningene dine på, er du velkommen til å kontakte oss:

Georg Jensen A/S
Adresse: Søndre Fasanvej 7, 2000 Frederiksberg
E-post: gdpr@georgjensen.com
Telefonnummer: +45 38 14 90 44

Du har også rett til å klage til Datatilsynet:  

Datatilsynet
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
E-post: dt@datatilsynet.dk
Telefon: +45 33 19 32 00

Dersom din klage gjelder et spesifikt selskap i Georg Jensen-konsernet, kan du finne kontaktopplysninger for andre europeiske datatilsyn her.  

 

***

Versjon 3.0, 5. august 2022