Kandelaber 324

Sterlingsølv
3527732 https://www.georgjensen.com/nb-no/soelvtoey/soelv-lysestaker/kandelaber-324/3527732.html

Produktet har en utvidet leveringstid på 2-4 uker.

kr 175 000,00
Legg til ønskeliste
Gratis gaveinnpakning Gratis gaveinnpakning

Georg Jensen havde en imponerende evne til at balancere hver enkelt del harmonisk i forhold til de øvrige dele, og derved skabe et mesterværk, hvilket denne kandelaber er et perfekt eksempel på. Den smukke udsmykning er koncentreret til kandelaberens krop og skaber en smuk kontrast til armenes luftige og energiske udtryk, der giver det overdådige design en elegant og tidløs friskhed. De smukke blomsterdekorationer udvikler sig naturligt fra formerne. De buede arme ligner blomsterstilke og former poetiske og legende mønstre. De stiliserede og dekorative druer fuldender kandelaberen.

Kandelaber 324 blev designet lige efter afslutningen af 1. verdenskrig (1914-1918) - en meget rig periode, hvor et overflod af penge cirkulerede, handlen blomstrede overalt og sølvsmedjen havde en rekordomsætning. I årene efter 1. verdenskrig skabte Georg Jensen korpusvarer med mere udsmykning end hans traditionelle design. Den toarmede kandelaber 324 har et strejf af stilen - men det er endnu mere tydeligt i den femarmede Kandelaber 383 fra 1920.

Kandelaber 324 kaldes også for 'valmuen' - da kroppen rent faktisk er formet som kapslen på valmuen.  Kapslen loddes sammen i to halvdele, ciseløren hamrer overfladen og tegner de forskellige mønstre på hvert stykke, inden sølvsmeden sætter delene sammen. Sølvsmeden skal være ekstremt forsigtig og kontrollere, at alt er målt op og har en perfekt vinkel. Selv den mindste unøjagtighed gør stagen skæv, og vil få lyset til at dryppe.

Produkt detaljer

Frakt og retur