Kandelaber 1087

Sterlingsølv
3527750 https://www.georgjensen.com/nb-no/soelvtoey/soelv-lysestaker/kandelaber-1087/3527750.html

Produktet har en utvidet leveringstid på 4-6 uker.

kr 82 670,00
Gratis gaveinnpakning Gratis gaveinnpakning

I 1960 skabte Søren Georg Jensen en stor kandelaber til det høje alter i ultramoderne skandinavisk kirke. Med udgangspunkt i denne kandelaber designede han en mindre udgave i samme stil med to skulpturelle søjler med en semiudhulet kant, der nedtoner lysestagens faste og lige linjer.

Sølvsmeden starter med at lave de to kegleformede rør. Midterstykket skæres ud og formes fra et fladt sølvstykke. Derefter kommer det tålmodighedskrævende arbejde med at få de tre stykker til at passe sammen: sølvsmeden arbejder på de tilstødende linjer for at sikre, at de passer perfekt, inden lodningen. De tilstødende linjer er ret lange og placeret således, at lodningen vil afsløre den mindste skønhedsfejl. Det er derfor af meget vigtigt, at kanterne og lodningen er intet mindre end perfekt. Dette er vigtigt for både inder- og ydersiden, som begge bliver synlige, når åbningen skæres!

Efter lodningen skærer sølvsmeden åbningen på siderne og hjørnerne, og arbejder på de yderste kanter for at få den helt rigtige profil.

Lyseholderne er separate dele, der monteres og loddes på til allersidst, inden sølvsmeden videregiver kandelaberen til polereren, der lægger en sidste hånd på værket.

Produkt detaljer

Frakt og retur

Specifikasjoner

  • Varenummer: 3527750
  • Materialer: Sterlingsølv
  • Mål: H: 176 mm / 6,93 tommer. B: 61 mm. L: 133 mm.
  • Designår: 1960
Møt designeren
Søren Georg Jensen

Søren Georg Jensen (1917–1982), sønn av virksomhetens grunnlegger Georg Jensen, var selv en suksessrik skulptør og sølvsmed og har skapt mange ikoniske verker, bl.a. skulpturer stilt ut rundt omkring i Københavns gater.