GRAPE kande 407A

Sterlingsølv, ibenholt
3523962 https://www.georgjensen.com/nb-no/soelvtoey/soelv-kanner-karafler/grape-kande-407a/3523962.html
kr 180 000,00
Gratis gaveinnpakning Gratis gaveinnpakning

Som de fleste af Georg Jensens design er denne kande i art nouveau-stil med naturens organiske former og dekorative flora- og faunadetaljer, og er fremstillet af ​​ægte og nøje udformede materialer. Druemotivet så dagens lys i 1918 på GRAPE skålene.

Denne kande blev designet lige efter afslutningen af 1. verdenskrig (1914-1918) - en meget rig periode, hvor et overflod af penge cirkulerede, handlen blomstrede overalt og sølvsmedjen havde en rekordomsætning. I årene efter 1. verdenskrig skabte Georg Jensen korpusvarer med mere udsmykning end hans traditionelle design. Disse design har et strejf af det - hvilket ses tydeligt i den barokinspirerede kandelabra 383.

Men, som meget karakteristisk for Georg Jensen, viser han tilbageholdenhed i brugen af ​udsmykning​. Den elegante udsmykning er begrænset til bunden, den øvrige del af kanten er dekoreret med en hamret overflade.

Ciseløren bruger mange timers arbejde på bunden af ​​kanden. Når ciseløren modtager bunden er den helt glat, så det første skridt er at tegne mønstret, der skal udformes, med en blyant. Arbejdet skal sikre, at de konvekse kvadrater har nøjagtig samme størrelse, og at det fine mønster under druerne udføres korrekt. Herefter starter det tids- og tålmodighedskrævende arbejde med hammeren.

Kande 407A har et udskåret greb i ibenholt, der er specielt fremstillet til hver enkelt kande. I bunden af ​​kanden er der en robust sølvring, der loddes for at gøre kanten af ​bunden stærkere og mindre sårbar over for skrammer.

Produkt detaljer

Frakt og retur