PYRAMID flødekande 600A

Sterlingsølv
Pyramid 3522996 https://www.georgjensen.com/nb-no/soelvtoey/kaffe-te/pyramid-floedekande-600a/3522996.html

Produktet har en utvidet leveringstid på 3-4 uker.

kr 36 000,00
Gratis gaveinnpakning Gratis gaveinnpakning

Flødekande 600A er en del af PYRAMID te- og kaffestellet. Elementerne er baseret på geometriske former: flader, trekanter, cirkler og lige linjer. Linjerne er let buede med fremhævede profiler, og bladet under kandens greb accentuerer grebets bue.

PYRAMID-designet er i art deco-stil, der var en international design- og arkitekturstil. Art deco-formsproget fremhæver geometriens grundlæggende strukturer, som firkanten, trekanten og cirklen. Inspirationen kom fra forskellige frie kunstbevægelser, som fx den internationale litterære og kunstneriske bevægelse Dada, kubismens geometriske tilgang og surrealismens interesse i det underbevidste. Den spektakulære opdagelse af den næsten intakte Tutankhamen kongegrav i Egypten, påvirkede også art deco-stilen med motiver fra egyptiske møbler og pyramider.

Formen på dette stel er en udfordring for sølvsmeden. Sølv er et meget levende materiale, når det opvarmes, og især når den øverste del af ​​kanden loddes er det vigtigt, at sølvet hele tiden har en jævn temperatur. I modsat fald deformeres sølvet.

Produkt detaljer

Frakt og retur

Specifikasjoner

  • Varenummer: 3522996
  • Materialer: Sterlingsølv
  • Mål: H: 52 mm / 2,05 tommer. Ø: 100 mm.
  • Designår: 1930
Møt designeren
Harald Nielsen

Harald Nielsen hadde et enestående talent som teknisk tegner og var opphavsmann til noen av Georg Jensens mest suksessrike design på 1920- og 1930-tallet. Han startet hos Georg Jensen som lærling allerede i 1909 og endte opp som en av Georg Jensens betrodde kollegaer. Etter Georg Jensens død i 1935 gjorde Harald Nielsen det til sitt kall å videreføre mesterens arbeid. I alt var Nielsen mer enn et halvt århundre hos Georg Jensen.